Музика

Рецитал на пианиста Джан Сарач. Концерт от цикъла „Млади звезди на пианото“

25 септември 2023, 18:30 ч., Полски институт в София

◊ ПОКАНА

Рецитал на пианиста Джан Сарач

Кога: 25 септември 2023, понеделник, 18:30 ч.

Къде: Полски институт в София, ул. „Веслец“ № 12, вход свободен

Организатори: Полски институт в София и Международен фестивал „Пиано Екстраваганца“

Концертът е част от цикъла „Млади звезди на пианото“, иницииран от изтъкнатия български пианист проф. Людмил Ангелов в рамките на организирания от него фестивал „Пиано Екстраваганца“.

Джан Сарач е роден в Истанбул през 2007 г. и получава първите си уроци по пиано на петгодишна възраст. През юни 2021 г. е приет в програмата Munich Pre-College за високо надарени ученици на Hochschule für Musik und Theater в Мюнхен и там продължава обучението си при проф. д-р Михаел Шефер. Той е стипендиант на Международната музикална академия в Лихтенщайн. От 2018 г. насам участва в много конкурси по целия свят, като печели множество награди в категориите соло, дуо и акомпанимент. Благодарение на постиженията си е поканен да свири в известни зали като Карнеги Хол, Ню Йорк, Liederhalle Stuttgart, Cemal Reşit Rey Concert Hall, CSO Blue Hall, Centre for Fine Arts of Brussels и др. Изнасял е солови и дуетни концерти в различни местни и национални концертни зали. Младият пианист е участвал в майсторски класове на известни и изтъкнати пианисти. Той е корепетитор на Care-to-Share, благотворителна инициатива за подпомагане на деца в неравностойно положение в музикалното им образование.

В програмата творби от Й. С. Бах, В. А. Моцарт, Фр. Шопен, Й. Брамс и М. Равел.

Заповядайте!

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
23.09.2023 г. 12:31
Етикети:
концертПолски институт в София
Джан Сарач
Международен фестивал „Пиано Екстраваганца“
Посетено:
844
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37679-retsital-na-pianista-dzhan-sarach-kontsert-ot-tsikala-mladi-zvezdi-na-pianoto