Музика

Държавна опера Русе представя Галаконцерт-спектакъла "Марс и Венера" - Тенори VS. Сопрани

26 септември 2023, 19 часа, Голяма зала на Доходно здание - Русе

Държавна опера  Русе представя Галаконцерт-спектакъла "Марс и Венера" - Тенори VS. Сопрани

◊ ПОКАНА

На 26 септември, вторник, от 19 часа, в голямата зала на Доходното здание русенци и гостите на града ще имат възможност да се впуснат в едно забележително  музикално приключение!

Държавна опера - Русе представя Галаконцерт-спектакъла "МАРС И ВЕНЕРА" - Тенори VS. Сопрани.

Трима смели и чаровни тенори ще се изправят срещу три темпераментни и дръзки сопрана в невероятен Галаконцерт-спектакъл!

Даниела Караиванова, Глория Пенчева и Нели Петкова, привърженички на Венера, ще се съревновават с  Борис Луков, Михаил Михайлов и Петър Костов, подвластни на Марс!

Посредник във вечния спор между мъжкото и женското начало ще бъде талантливата и безкомпромисна Маестра Вилиана Вълчева, а свидетел, разбира се - публиката!

За магията в тази красива музикална надпревара ще допринесат неувяхващи и любими творби от световната музикална съкровищница, изпълнени под съпровода на блестящият оркестър на Държавна опера - Русе.

В програмата ще бъдат представени изключително мелодични и познати на всички италиански канцонети, песни от репертоара на Андреа Бочели, арии и ансамбли от композитори като Бърнстейн, Уебър, Леонкавало, Делиб, Пучини и други.

Може би се питате защо Марс и Венера?

Известно е, че мъжете и жените показват любовта и се нуждаят от нея по различен начин… Жените искат да бъдат чути и разбрани, докато мъжете желаят да бъдат похвалени и признати!

Жените се чувстват добре, като говорят за своите емоции и проблеми, за да се изразят и излекуват. Мъжете, от своя страна, търсят решения и искат да са полезни, когато помагат.

За да създадем хармонични и здрави връзки между мъжете и жените, трябва да приемем различията, да научим да говорим на "езика" на другия и да разберем потребностите и желанията на противоположния пол!

Това  различно и впечатляващо музикално събитие от културния живот на Русе без съмнение ще остави трайни следи в сърцата на публиката!

...............................

Билети могат да бъдат закупени както на касата на Опера, така и онлайн чрез уебсайта www.ruseopera.com.

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
21.09.2023 г. 15:21
Посетено:
740
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37673-darzhavna-opera-ruse-predstavya-galakontsert-spektakala-mars-i-venera-tenori-vs-soprani