Музика

„Мистерията на българските гласове“ и Skiller с изненади на концерта в Бургас

Прочутият хор представя „БууЧииМиш“ за първи път в Летния театър на 17 септември

Популярният и обичан български женски хор „Мистерията на българските гласове“ и световният шампион по бийтбокс Александър Деянов – Skiller подготвят изненади за предстоящото представяне на изключително успешния им албум „БууЧииМиш“ за първи път в Бургас на 17 септември от 19:00 ч. Освен композициите и обработките на Петър Дундаков, в партньорство с ирландеца Джулс Максуел и с австралийката от „Dead Can Dance“ Лиса Джерард, публиката в Бургас ще чуе премиерно най-новата колаборация между Skiller и солистката Виолета Маринова – „Мори вес ден мома“. Двамата представяха с огромен успех песента „Зайди слънце“ по време на над 60 триумфални концерта на хора в 21 държави от Европа.

На сцената на Летния театър до прочутите изпълнителки с диригент проф. Дора Христова ще бъдат гъдуларката Христина Белева, също участник в записите на албума, перкусионистът Димитър Семов и китаристът Християн Цвятков.

Известен като „бързата уста” от Изтока, Александър Деянов превърна изкуството на бийтбокса в обект на масово внимание и интерес в България. Той прекрачва границите на традиционните хип-хоп влияния и се разпростира в много по-широка гама от съвременни стилове. SkilleR е първият национален шампион по бийтбокс (2007), а през 2012 г. е официален световен шампион. Има десетки милиони гледания в Youtube и стотици хиляди последователи в социалните мрежи. Като добре познат артист по света, той е бил на сцени в САЩ, Китай, Бразилия, Индия, Франция, Япония, Англия, Южна Корея, Аржентина, Уругвай, Русия, Германия и много други.

На концерта на 17 септември в Летния театър на Бургас, единствен за годината у нас с музиката от „БууЧииМиш“, ще прозвучат песни и от традиционния репертоар на „Мистерията на българските гласове“.

Билети за събитието могат да се закупят от Eventim, Grabo и на Каса "Часовника".

Автор:
Организаторите
Публикация:
11.09.2023 г. 17:47
Посетено:
623
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37610-misteriyata-na-balgarskite-glasove-i-skiller-s-iznenadi-na-kontserta-v-burgas