Музика

Любо Киров откри „Турне 2023“ със зрелищно музикално шоу в Пловдив

Вторият от големите концерти е тази вечер, отново в Античния театър, остават последни билети

Любо Киров откри „Турне 2023“ със зрелищно музикално шоу в Пловдив

Любо Киров започна „Турне 2023“ със зрелищно музикално шоу на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив в сряда вечерта. Близо 3000 души пяха в един глас, танцуваха, преживяха първия от поредицата големи концерти в страната.

„Восъчен герой“ – новото рок парче на най-продавания български поп изпълнител, даде ударното начало на турнето. Публиката се наслади на живо и на любимите си „Както преди“, „Целуни ме“, „Ако сме двама“, „Мога“ – със специалното участие на Михаела Маринова, „Усеща се сила“ и др. На сцената с Любо Киров отново беше Голямата банда.

Емоцията от преживяването беше допълнена от специални светлинни ефекти, издигащи музикалното преживяване на следващо ниво.

„Пловдив, благодаря ви за посрещането и енергията, с която ме зареждате всеки път! Довечера продължаваме с още повече сила и вдъхновение. Вълнувам се преди всяка среща с вас“, сподели след първия концерт Любо Киров.

Вторият от големите концерти от „Турне 2023“ е тази вечер, отново в Античния театър, остават последни билети. Следват летните театри в Бургас, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Русе, а в София концертите ще бъдат в две поредни вечери в зала 1 на НДК.

Ето градовете и датите от Турне 2023:

• Пловдив, Античен театър, 2 август (разпродаден)

• Пловдив, Античен театър, 3 август

• Бургас, Летен театър, 10 август (разпродаден)

• Варна, Летен театър, 20 август (разпродаден)

• Стара Загора, Летен театър, 23 август (разпродаден)

• Велико Търново, Летен театър, 1 септември (разпродаден)

• Русе, Летен театър, 08 септември

• София, зала 1 на НДК, 8 ноември

• София, зала 1 на НДК, 9 ноември

Билети за големия концерт в Пловдив на 3 август: https://bit.ly/3Xb9XNv

Билети за „Турне 2023“: https://bit.ly/3xXklwe

 

„Турне 2023“ на Любо Киров е най-продаваното събитие към момента в класацията на една от популярните платформи за продажба на билети Eventim.

Годината започна изключително успешно за Любо Киров. Албумът му „Целуни ме“ стана най-продаван (на физически носител) за 2023-та. Той беше един от големите победители на Годишните музикални награди на БГ Радио – със статуетки за „БГ албум“ и „БГ изпълнител“.

В края на март Любо Киров беше удостоен с награда „Икар“ в категория „Атракционно и сценично изкуство“ за приноса му в музикално-сценичното изкуство. Той получи и отличието „Златно перо“ за принос към българските култура и изкуство.

В началото на февруари песента му „Усеща се сила“ беше отличена в първите Годишни награди на Националната музикална класация БНР Топ 20 с най-висока оценка от селекционния екип на радиото. Той беше и сред артистите с открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022, включващи албума "Целуни ме", впечатляващия едноименен концерт в зала "Арена Армеец", както и националното музикално турне.

Поредна година Любо Киров отново е в класацията на престижното списание Forbes „Топ 70 на българските знаменитости“, което го постави на най-предно място, като музикален изпълнител.

 

Автор:
Татяна Павлова
Публикация:
03.08.2023 г. 12:34
Посетено:
334
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37425-lyubo-kirov-otkri-turne-2023-sas-zrelishtno-muzikalno-shou-v-plovdiv