Музика

Плевенска филхармония и Формация "ГеоМарЧаЛо" гостуват на Sofia Summer Fest 2023

„Пътуване в музиката“ - концерт под звездите със солисти Формация “ГеоМарЧаЛо”, разказвач Камен Воденичаров

Плевенска филхармония и Формация "ГеоМарЧаЛо" гостуват на Sofia Summer Fest 2023  


„Пътуване в музиката“

Концерт под звездите със солисти Формация “ГеоМарЧаЛо”,
разказвач Камен Воденичаров

25 юли, вторник, 20:00 часа
София, Южен парк II

Формация “ГеоМарЧаЛо” ще отпразнува своята 5-годишнина с първи концерт на софийска сцена. „Пътуване в музиката” ще се проведе на 25 юли (вторник), в рамките на фестивала Sofia Summer Fest в Южен парк II, от 20:00 ч., заедно с оркестъра на Плевенска филхармония и специален гост.

Главните действащи лица в това дългоочаквано събитие са солистите Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело и Георги Милтиядов – пиано, които с оркестъра на Плевенска филхармония и разказвачът на музикалната приказка Камен Воденичаров ще преведат публиката през различни епохи с музика от целия свят, произведения от Шопен, Дворжак, меломаните ще чуят любимото „Либертанго” от Пиацола, Shape of my hart, Smooth criminal, Лара Фабиан, Стинг, емблематичния „Кашмир” на Лед Цепелин за симфоничен оркестър и солисти. Автор на аранжиментите на произведенията е талантливият млад композитор, диригент и пианист Георги Милтиядов.

Концерт със забележителна програма, в който се срещнат поп и рок музиката с класиката в симфонично изпълнение. Красив, приятен и истински завладяващ проект, емоционално събитие за лятото, което ще разкаже за музикалната история с произведения през различни континенти, стилове и композитори. В „Пътуване в музиката” класиката се превръща в модерна музика и модерната музика – в класика.

Събитието е част от празничния творчески сезон на Плевенска филхармония по повод 70-годишнината от нейното създаване.

Билети на касите в Зала „България“, Билетен център НДК, на място и онлайн https://www.eventim.bg/bg/


За повече информация:
https://www.facebook.com/PlevenPhil
http://plevenphil.com/

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
22.07.2023 г. 11:30