Музика

Британците от Editors с концерт в Бургас на 13 август

Музикалното събитие е част от Burgas Summer Live

Британците от Editors с концерт в Бургас на 13 август

Британската инди рок група Editors идва у нас за концерт на 13 август в рамките на Burgas Summer Live. Групата е създадена в Бирмингам през 2002 г. За две десетилетия Editors стигат до върховете на британския рок - с платинени и златни плочи, хитови сингли, номинации за Mercury и Brit награди, разпродадени турнета. Групата се отличава с емблематичния баритонов глас и сценично присъствие на вокала Том Смит. Последният им, седми албум, “EBM” е поредният музикален завой - към електро-индустриалния рок.

Преди британците на сцената ще свири алтернативната рок група от България ALI - Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц (китара), Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали).

Това лято пристанището в Бургас се превръща във фестивална дестинация с поредица концерти под надслова Burgas Summer Live. Припомняме, че на 6 август предстои концертът на Róisín Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock, на 11 август - на Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Hayes & Y, а на 12 август - на Years & Years и Oscar and the Wolf.

Билетите за музикалните събития се продават в мрежата на ticketstation.bg. Повече за музикалния август в Бургас с фестивалите Spice Music и Burgas Summer Live може да прочетете в статията в "Културни новини" тук

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
20.07.2023 г. 15:40
Посетено:
368
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37355-britantsite-ot-editors-s-kontsert-v-burgas-na-13-avgust