Музика

Васил Найденов и Богдана Карадочева с изненада на концерта в Пловдив

Музиката на Стефан Димитров ще звучи на 7 август в Античния театър

Васил Найденов и Богдана Карадочева с изненада на концерта в Пловдив: 2
Снимка: Личен архив на Богдана Карадочева

"БЕЗНАДЕЖДЕН СЛУЧАЙ". КОНЦЕРТ В ПЛОВДИВ

Голямото завръщане на Богдана Карадочева на сцената след пандемията ще бъде подкрепено от верния ѝ приятел Васил Найденов, който ще се включи със специална програма от големите си хитове по музика на Стефан Димитров.

Двамата с Богдана готвят специална изненада за почитателите си на 7 август в Античния театър в Пловдив.

Не помня вече колко години тя е един от най-близките ми приятели. Няма ден, в който да не се чуем и да не обсъдим всички новини. Знам, че освен верен приятел, тя е много талантлив текстописец. Някои от най-хубавите ми песни са по нейни текстове. Богдана ме познава толкова добре, че знае как да подреди думите за една песен, как да изтръгне чувството, което ще достигне до публиката“, споделя Васил Найденов.

За Богдана Карадочева Васил е приятел от истинските, човек, на когото може да разчита винаги и обича. „В живота и двамата сме преминавали през трудни моменти, но заедно сме били по-силни“, казва певицата.

Публиката очаква двамата да изпълнят в дует за първи път хита „Сбогом,  моя любов“, който първоначално е записан от Богдана Карадочева в акустична версия с китара като част от саундтрака на телевизионния сериал „Почти ревизия“ с Цветана Манева в главната роля.

Месеци по-късно Васил Найденов прави нова версия на баладата на Стефан Димитров, която се превръща в хит, който изпълнява и до днес.

За големия концерт в Античния театър в Пловдив известните изпълнители вече репетират стари и нови песни, с които ще зарадват публиката.

Интересът към спектакъла „Безнадежден случай“ е голям. Организаторите от днес пускат още билети на цени от 30 до 80 лева.

Богдана Карадочева подготвя няколко нови песни, по музика на Стефан Димитров, които за първи път ще прозвучат в Пловдив. Тя ще изпълни и един от любимите си френски шансони по музика на Жак Брел.

Животът ми завинаги е свързан с Париж, с френската музика“, споделя певицата, която няколко години работи в най-големите парижки вариетета през 70-те години. Там тя се запознава с Жан-Пол Белмондо и други френски знаменитости. Репертоарът й по това време включва френски шансони и цигански романси.

„Обожавам българската и френската музика, разбира се, харесвам много англоезични изпълнители и композитори, но в европейската музикална традиция откривам моята музика“.

В двучасовия концерт ще се включат още братя Аргирови с хитовете „Как си ти“ и „И замириса на море“ .

* * *

Билети за концерта от Eventim: https://www.eventim.bg/bg/bileti/beznadezhden-sluchay-koncertt-plovdiv

Закупуване на билети от каса: касите на Старинен Пловдив, Културен дом „Борис Христов“ в Пловдив, Зала „България“ в София и НДК.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
13.07.2023 г. 15:08
Етикети:
Стефан ДимитровспектакълПловдивБогдана КарадочеваВасил Найденов
Братя Аргирови
„Безнадежден случай“
концерта
Посетено:
601
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37312-vasil-naydenov-i-bogdana-karadocheva-s-iznenada-na-kontserta-v-plovdiv