Музика

"Тайният живот на дърветата" - мистичен концерт №2 за джаз трио и природа при Трите секвои

Трима възпитаници на легендарния Berklee College of Music – Boston се събират, за да претворят „Тайният живот на дърветата“ в музика, звуци и емоции

"Тайният живот на дърветата" - мистичен концерт №2 за джаз трио и природа при Трите секвои

„ТАЙНИЯТ ЖИВОТ НА ДЪРВЕТАТА“ - МИСТИЧЕН КОНЦЕРТ №2 ЗА ДЖАЗ ТРИО И ПРИРОДА

Мартин Иванов, Петър Славов и Росен Захариев ще ни потопят в едно неповторимо напълно акустично приключение. Тяхната „концертна зала“ ще бъде гората – Трите вековни секвои, заобиколена от горичка от по- малки секвои. (гр. Кюстендил, с. Богослов, местност Ючбунар)

За да не разсърдят дърветата, няма бъдат използвани електричество, апаратура и осветление. Целият пърформанс ще бъде изцяло натурален, като дори и самите творци няма да знаят какво точно ще изпълняват.

Те ще бъдат композитори в реално време, които чрез интерпретации, импровизации и уникално светоусещане на момента ще ни преведат през 7-те стадия на развитието на едно дърво:

ПОСЯВАНЕ ∗ ПОКЪЛВАНЕ ∗ ИЗРАСТВАНЕ ∗ ПРОЛИФИКАЦИЯ ∗ НАПЪПВАНЕ ∗ ЦЪФТЕЖ ∗ УЗРЯВАНЕ

Като основно вдъхновение те ще ползват заобикалящата ги среда и невероятната книга на Петер Волебен „Тайният живот на дърветата“. В нея той разкрива, че дърветата комуникират по между си, усещат аромати, чуват, мислят, спомнят си точно като нас хората.

А дали дърветата изпитват „Носталгия“ като нас и какво мислят тримата артисти по този въпрос?  Предстои ни да разберем! 

Всеки участник ще получи подарък, с който ще може да се включи в концерта.

!!! С цел запазване на екологичния и натурален характер на събитието, ще се седи на секвоения килим – столове с фиксирани места няма да има, но ако имате желание можете да си вземете нещо подходящо за сядане.

Запазете своето място на: "TАЙНИЯТ ЖИВОТ НА ДЪРВЕТАТА“

 

РОСЕН ЗАХАРИЕВ - РОКО: Тромпетист, перкусионист и композитор. Следва в Ротердамската консерватория при Боб Брукмайер, а от 1995 до 2000 г. учи в Музикалния колеж Berklee College of Music, Boston и работи там и в Ню Йорк. Една от най-значителните му колаборации от този период е с барабаниста Боб Моузес в неговите албуми “Nishoma” и “Universal Love Song” с участието на Аби Линкълн, Стив Кун, Крис Ууд, Скот Робинсън и Жак Шварц-Барт. Основна движеща сила на джаз и авангард сцената, Захариев е и от пионерите на instant composition в България. Сред проектите му са metaformoza, FlyWeToTheMoon, TrioFrio, SoundSkaters, StoryTailors.

ПЕТЪР СЛАВОВ - СИН: Контрабасист, композитор и аранжор, един от най-популярните български джазмени на съвременната световна джаз-сцена. Носител на престижни награди, предпочитан партньор на музиканти като Куинси Джоунс, Джо Ловано, Алфредо Родригез,  Джордж Гарзоун и др. През 2012 г. групата на Джо Ловано – „US Five“, в която Славов участва, получава наградата на Асоциацията на американските джаз журналисти (JJA) за най-добра група на годината. Първият му авторски албум “Little Stories” излиза през 2019 г, а през есента на 2022 г. преподава контрабас в Berklee College of Music, Boston.

МАРТИН ИВАНОВ: Перкусионист, композитор, аранжор, писател и изследовател. Завършва престижните Berklee College of Music, Boston (Summa Cum Laude – джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts (магистърска и докторска степен по композиция). През годините 2001 – 2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония, аранжиране, оркестрация, солфеж, история на джаза и ансамбли в последните два университета. В портфолиото си има над 250 композиции за разнообразни камерни и големи оркестри. Свирил е и е композирал за джаз музиканти и оркестри, като: Рой Хардгроув, Еди Даниелс, Дейв Самюелс, Джордж Гарзоун, Brussels Jazz Orchestra и др. Личен асистент на легендата в световния джаз и авангард Юсеф Латиф. През 2022 г създава музикално-словесния проект с екологична кауза „Малахитовата гора“.

Автор:
Мартин Иванов
Публикация:
16.08.2023 г. 10:21
Етикети:
Росен ЗахариевПетър СлавовМартин Ивановджаз трио
Институт Либера
мистичен концерт №2
„Тайният живот на дърветата“
Петер Волебен
Посетено:
644
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37209-tayniyat-zhivot-na-darvetata-mistichen-kontsert-2-za-dzhaz-trio-i-priroda-pri-trite-sekvoi