Музика

Концерт с вход свободен на 22 юни в двора на НУИ “Добри Христов” - Варна

Елитното училище по изкуствата ще отпразнува своя обновен двор с изпълнения на големите си състави и с хоро

Националното училище по изкуствата “Добри Христов” - Варна кани приятелите на музиката и танца на 22 юни, когато с концерт на открито ще отпразнува своя наскоро ремонтиран двор.

"Пространството е подходящо и за спектакли на открито, с повече от 300 седящи места - споделя директорът Румяна Петрова - а децата ни копнеят да отпразнуваме новата си придобивка с концерт и едно голямо хоро в края на програмата."

Ще се изявят големите състави на училището: Симфоничният, Камерният и Духовият оркестри, Народният хор, Народният и Гайдарският оркестри, Фолклорният ансамбъл и балетистите. В програмата на събитието са включени произведения от най-успешните концерти и спектакли на училището през годината.

Ремонтът е осъществен по проект на Министерството на образованието и науката за изграждане на спортни площадки в училищата и включва три нови игрища за футбол, волейбол и баскетбол, уреди за спорт на открито и трибуни.

От училището напомнят, че 22 юни е денят на лятното слънцестоене -  най-дългият ден в годината, и концертът на открито ще е хубав повод за радост от започващото лято.

Началото е точно в 18:30, вход свободен.

Всички са поканени!

Подробности и новини търсете на Фейсбук страницата на НУИ “Добри Христов”: https://www.facebook.com/nui.varna

         

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
22.06.2023 г. 07:41
Етикети:
танцмузикаконцерт
Румяна Петрова
НУИ “Добри Христов” - Варна
Посетено:
372
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37198-kontsert-s-vhod-svoboden-na-22-yuni-v-dvora-na-nui-dobri-hristov-varna