Музика

„Млади звезди на пианото": Рецитал на младата пианистка Амели Сакаи-Иванова

15 юни 2023, 18:30 ч., Полски институт в София

◊ ПОКАНА

Рецитал на младата пианистка Амели Сакаи-Иванова

Кога: 15 юни 2023, четвъртък, 18:30 ч.
Къде: Полски институт в София, ул. „Веслец“ № 12, вход свободен 
Организатор: Полски институт в София и Фестивал „Пиано Екстраваганца“


Концертът е част от цикъла „Млади звезди на пианото“, иницииран от изтъкнатия български пианист проф. Людмил Ангелов в рамките на организирания от него Фестивал „Пиано Екстраваганца“.

Амели Сакаи-Иванова е родена в Лондон през 2008 г. в семейството на японка и българин. Под ръководството на принципите и методологията на Монтесори тя развива интереса и страстта си към пианото, като е особено запленена от произведенията на Шопен. През 2022 г. Амели участва в летните майсторски класове на проф. Людмил Ангелов в Нов български университет в София и е отличена с наградата рецитал на дебютант, който ѝ предстои да изнесе в Полския институт в София.

Тя е лауреат на многобройни награди от международни конкурси и местни фестивали във Великобритания. Тази година Амели ще се представи на финалите на редица национални и международни конкурси. Освен това ще изнесе рецитал в лондонската Steinway Hall.  Понастоящем Амели е стипендиант на Steinway и е получила музикална стипендия в гимназията в Bromley High School, Великобритания.

В програмата творби от Й. Хайдн, Фр. Шопен, М. Равел и Н. Капустин.

Заповядайте!

 

Автор:
Полски институт в София
Публикация:
14.06.2023 г. 15:32
Етикети:
концертклавирен рециталПолски институт в София
Амели Сакаи-Иванова
Фестивал „Пиано Екстраваганца“
Посетено:
518
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37162-mladi-zvezdi-na-pianoto-retsital-na-mladata-pianistka-ameli-sakai-ivanova