Музика

25-то издание на Музикален салон "Рьорих"

16 юни 2023 г., 18.30 ч., Читалище "Христо Ботев" - Божурище

25-то издание на Музикален салон "Рьорих"
◊ ПОКАНА
 
Скъпи приятели,
С гордост и вълнение ви каним на 25-ото издание на Музикален салон "Рьорих".
 
Музикален салон "Рьорих" е ежегоден форум за изкуства, който поставя своето начало през юни 2001 г. Събитието е вдъхновено от концепцията на Иновативното училище „Рьорих“ , в която творчеството и развитието на талантите имат централно място. Музикалният салон е неизменна част от училищния календар и естествен финал-продукция на певците от Вокално студио „Рьорих“ и инструменталистите по пиано, китара и флейта.
 
Събитията от афиша на Музикален салон „Рьорих“ са истински триумф на трудолюбието и дарбите - не само музикални, но и общо художествени.
Салонът е съпътстван от изложби с творби на изящното и приложно изкуство, които се вплитат хомогенно в класическата и модерната популярна музика.
Провеждането на този творчески форум е израз на увереността ни, че музиката и изкуствата са мощен творчески ресурс, уникален инструмент за себеизразяване и вътрешно балансиране, медиатор в образованието и естетическото възпитание.
 
За четвърт век Музикален салон „Рьорих“ е гостувал на различни авторитетни софийски сцени. През годините на нашите млади таланти гостуват вече утвърдени музиканти и творци, изградено е изключително взаимодействие и признание с образователни и културни институции у нас и в чужбина.
 
Форумът е вдъхновение и реализация на много детски и юношески авторски музикални творби на талантите от Училище „Рьорих“. Осъществени са много проекти с благотворителна цел.
 
Очакваме ви на 16 юни 2023 г., от 18.30 ч., да споделите с нас този празник на музиката и изкуствата в изящната зала на читалище "Христо Ботев" в Божурище!
 
С най-добри пожелания,
Екипът на Училище „Рьорих“
Автор:
Публикация:
14.06.2023 г. 14:02
Етикети:
Вокално студио „Рьорих“
Читалище "Христо Ботев" Божурище
Частно средно училище “Рьорих”
Музикален салон „Рьорих“
Посетено:
229
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37159-25-to-izdanie-na-muzikalen-salon-ryorih