Музика

Вики Алмазиду идва за своя майсторски клас в Нов български университет

Темата на майсторския клас е „Филмовата музика“. Обучението ще завърши с концерт в Първо студио на Българското национално радио

Вики Алмазиду идва за своя майсторски клас в Нов български университет

Майсторският клас на международно известната джаз певица и педагог Вики Алмазиду ще се проведе от 23.06. до 05.07. в Нов български университет.

Класът е предназначен за млади джаз певци, създаден от Нов български университет, Маестро Милчо Левиев и Алмазиду преди повече от 20 години. Нов български университет и Вики Алмазиду продължават значимото дело на Милчо Левиев, предоставяйки възможност на младите музиканти от България и чужбина да се обучават в тънкостите на джаз изкуството.

Гост музикант и преподавател на тазгодишното издание ще бъде  известният бас китарист Йотис Кьорцоглу от Гърция.

Темата на майсторския клас е „Филмовата музика“. Обучението ще завърши с концерт, на който домакин ще бъде Първо студио на Българско национално радио.

В концерта ще участват най-добре представилите се участници по време на класа, както и музикантите: Юлиан Янев, Илия Лазаров и Николай Костадинов – пиано и синтезатор, Арнау Гарофе – сакосфон, Тодор Бакърджиев - тромпет, Хулиян Гарвайо – тромбон, Боян Манолов– бас китара и Александър Иванов – ударни.

Специално за заключителния концерт Вики Алмазиду ще предостави на младите поп и джаз певици, различни сценични костюми, с които звездата на джаз музиката е пяла по време на дългогодишната си кариера.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

 

Автор:
Елена Гюрова, НБУ
Публикация:
10.06.2023 г. 10:57
Посетено:
373
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37122-viki-almazidu-idva-za-svoya-maystorski-klas-v-nov-balgarski-universitet