Музика

Рожден ден на сцена с "Любов към цигулката"

Иван Пенчев, "Кварто", Недялко Недялков, с музиката на Георги Андреев - 13 юни, 19 ч., Зала "България"

◊ ПОКАНА

Един специален концерт с неповторимата цигулка на Иван Пенчев и неговите неразделни QUARTO - The Chamber Musicians of Sofia.

Един рожден ден, споделен на сцената с любимата публика, в любимата зала, с любимата музика на Бах, Хендел, Равел и Георги Андреев.

На сцената на Зала "България" на 13 юни от 19,00 ч. ще бъдат заедно с 20 от най-добрите български музиканти, със специален гост, приятел и носител на награда „Грами“ -  Недялко Недялков (кавал). За бисовете е поканен композиторът и виртуозен гъдулар Георги Андреев.

Ще прозвучат абсолютните хитове в музикалната литература: Рапсодия “Циганка” от Морис Равел, със специалното участие на Деница Димитрова (арфа). Концерт за 2 цигулки от Йохан Себастиян Бах, прочутата “Erbarme dich”, както и новите красиви шедьоври на Георги Андреев Концерт за цигулка “Сезони и ритуали” и “Вариации по Хендел”. Сред бисовете музикантите готвят и цигулковите хитове “Цигански напеви” Сарасате и “Чардаш” Виторио Монти.  

Всяка цигулка е специална, всяка има свой собствен живот, дух и звук. Именно това е посланието на предстоящия концерт - “Любов към Цигулката”. Ще бъде незабравимо изживяване на сцената с гарантирано настроение в компанията на най-ценната публика. Едно музикално посвещение от майстора на цигулката Иван Пенчев, заедно с неговите неразделни Quarto и дългогодишни приятели от музикалната сцена.

„На 13 юни от 19:00 ч. в Зала "България" душата на моята цигулка ще прозвучи в красивата музика на Йохан Себастиян Бах, Морис Равел, Георги Андреев и известни пиеси за цигулка. Заедно ще ви разкажем част от нашата история, която все още пишем“  

Бъдете с мен, с нас... и с Нея - Цигулката! Очакваме ви!“ – Иван Пенчев 

13 юни в концертната Зала "България":

  • Йохан Себастиан Бах - Концерт за две цигулки

Солисти: Иван Пенчев и Светлана Станчева

  • Йохан Себастиан Бах - “Erbarme dich” Ария из Матеус пасион (аранжимент на Йо Йо Ма за цигулка, виолончело и струнни)

Солисти: Иван Пенчев и Димитър Тенчев

  • Йохан Себастиан Бах - Бадинери
  • Георги Андреев - Вариации по Хендел

Солист е специалният ни гост Недялко Недялков (кавал)

  • Георги Андреев - Концерт за цигулка и струнни “Сезони и ритуали”

Солист: Иван Пенчев

  • Морис Равел - “Циганка” за цигулка, струнни и арфа

Солист - Иван Пенчев

_____________

Билети: https://www.eventim.bg/bg/bileti/

* * *

Концертът е включен във фестивалната програма на Международния фестивал "Софийски музикални седмици", който отново е част от Календара на културните събития на Столична община през 2023 г. Фестивалът е носител на лейбъла за качество "Европа за фестивалите, фестивалите за Европа" на Европейската фестивална асоциация.

Съорганизатори: Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония, Национален дворец на културата.

 

Автор:
Софийски музикални седмици
Публикация:
09.06.2023 г. 09:07
Посетено:
434
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37113-rozhden-den-na-stsena-s-lyubov-kam-tsigulkata