Музика

“На крилете на песента” - музикална приказка с новата детска книга на Дуо Колаж

Концерт на 17 юни 2023 г. от 11.00 ч. в Камерна зала “България”

“На крилете на песента” - музикална приказка с новата детска книга на Дуо Колаж

На 17 юни 2023 г. от 11.00 ч. в Камерна зала “България” малки и големи ще  полетят “На крилете на песента”. Интерактивна детска книжка за деца, посветена на класическия звук, като част от интердисциплинарен проект на Сдружение „София - дух и култура“, със специален фокус към детската аудитория. Авторите от Дуо Колаж - Нона Кръстникова (сопран) и Мария Русева (пиано) ще представят проекта със специалното участие на Никола Попов. Матинето е включено в афиша на 54. издание на Международния фестивал "Софийски музикални седмици"

Комбинация на два творчески продукта - оригинален музикален албум и интерактивна детска книжка, с включени петнадесет песни от композиторите Шуберт, Шуман, Менделсон, Брамс и Григ. Те са стилистично и съдържателно съобразени с детските възприятия, и са изпълнени, и записани от Дуо Колаж.

Илюстрациите към всяка песен и адаптацията на песенните текстове, са създадени от Ирина Македонска и са част от интерактивната детска книжка, в помощ на развитието на творческото въображение и способността на децата за активно слушане на музика. Добавен е и QR, което позволява музиката да се слуша онлайн по всяко време и от всяко мобилно устройство.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events

Билети онлайн https://www.eventim.bg/bg/bileti

* * *

Фестивалът "Софийски музикални седмици" е част от Календара на културните събития на Столична община през 2023 г.

Фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация.

Автор:
Софийски музикални седмици
Публикация:
08.06.2023 г. 19:04
Посетено:
275
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37112-na-krilete-na-pesenta-muzikalna-prikazka-s-novata-detska-kniga-na-duo-kolazh