Музика

Роберто Фонсека и хор "Нови български гласове" се завръщат за три концерта в България

Българският фолклор диша в огъня на кубинския джаз и се излива в една нова, завладяваща пулсация

Роберто Фонсека и хор "Нови български гласове" се завръщат за три концерта в България

Роберто Фонсека и хор "Нови български гласове" се завръщат за три концерта в България

Номинираният за Грами пианист Роберто Фонсека от Buena Vista Social Club и носителят на Латино Грами хор "Нови български гласове" с диригент доц. д-р Георги Петков се завръщат в България след успешната си европейска премиера пред 3500 души на престижния фестивал Jazz In Marciac във Франция.

Да трансформираш българския фолклор през призмата на кубинската чувствителност и, от друга страна, да усетиш богатството и многопластието на авторската музика на този гениален кубински пианист, за да ги вплетеш в нещо ново и необикновено, е истинско музикално предизвикателство. Тук българският фолклор диша в огъня на кубинския джаз и се излива в една нова, завладяваща пулсация. Каним ви да я усетите на 30 юни в Пловдив - кино “Орфей”, на 2 юли във Варна - Летния театър и на 4 юли в София - зала “България”.

Концертът на Роберто Фонсека и "Нови български гласове" е част от проекта "Отвъд нотите", който се реализира с подкрепата на НФК - програма за “Възстановяване и развитие на частни организации”.

________

Билети за събитията на адрес:
https://www.eventim.bg/bg/tursi/?searchText=roberto+fonseca&lang=bg

 

Изпълнение на Роберто Фонсека и хор "Нови български гласове":
https://www.youtube.com/watch?v=B3YXVEcvxOc

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
05.06.2023 г. 14:38
Етикети:
Посетено:
417
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37087-roberto-fonseka-i-hor-novi-balgarski-glasove-se-zavrashtat-za-tri-kontserta-v-balgariya