Музика

Алис Купър и Джони Деп с концерт на Hollywood Vampires в София

Sevi и Red Roll са подгряващите им групи

Алис Купър и Джони Деп с концерт на Hollywood Vampires в София

Алис Купър, Джо Пери и Джони Деп идват в София на 12 юни за концерт на групата им “Hollywood Vampires”. Концертът ще се проведе в зала "Арена София" (бивша "Арена Армеец"). Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

На сцената преди Джони Деп и Алис Купър ще свирят българската група Sevi и италианците от Red Roll.

Вратите за концерта ще отворят още в 18:00 ч. В 18:30 ч. на сцената ще се качат Red Doll, в 19:30 ч. - Sevi, а Hollywood Vampires се очаква да се появят в 21:00 ч.

Sevi е една от най-успешните рок групи в България. Бандата е била част от програмата на най-големите фестивали у нас. През 2022 г. групата направи две задгранични турнета - в Швейцария с американската звезда Johnny Gioeli и в Германия с Geoff Tate от Queensryche. Предстоящо е издаването на четвъртия им студиен албум.

Red Roll е италианска група, създадена през 2018 г. от четирима музиканти - Passo (вокали и китара), Leo (китари и вокали), Cesi (бас) и Jonny (барабани). Сингълът "Call Me Mad" има бърз успех, достигайки до финал в различни конкурси, включително Sanremo Rock, и се появява в различни радиостанции.

 

◊ ОЩЕ ЗА ГРУПАТА

Алис Купър, Джо Пери и Джони Деп създават Hollywood Vampires в памет на рок звездите, починали през 70-те години. Техните изпълнения включват едни от най-големите хитове на легенди като The Who, Led Zeppelin, Дейвид Бауи и Motörhead. Супергрупата ще изпълни и собствен репертоар от последния им студиен албум “Rise” (2019), който включва синглите "Heroes", "The Boogieman Surprise" и "Who’s Laughing Now”.

Hollywood Vampires съществува от 2015 г. и носи името на клуб на знаменитости, създаден от Алис Купър през 70-те години. В него членуват рок величия като Джон Ленън (The Beatles), Кийт Муун (The Who) и Мики Доленц (The Monkees). Hollywood Vampires имат два студийни албума с участието на гост музиканти като Пол Маккартни (The Beatles), Слаш (Guns N' Roses) и Браян Джонсън (AC/DC).

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
29.05.2023 г. 14:21
Етикети:
концертДжони ДепАлис Купър
Red Roll
рок група Sevi
“Hollywood Vampires"
Джо Пери
Посетено:
2118
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37035-alis-kupar-i-dzhoni-dep-s-kontsert-na-hollywood-vampires-v-sofiya