Музика

„Ритъмът на Балканите" ще завладее Зала "България" на 2 юни

Концерт на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов

„Ритъмът на Балканите" ще завладее Зала "България" на 2 юни

„Ритъмът на Бълканите", най-обичаният проект на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, ще завладее зала „България" на 2 юни, петък, от 19.30 ч.

За своите седем издания „Ритъмът на Балканите" доказа, че е един от най-успешните проекти на Оркестъра за народна музика на БНР. С рекорден интерес и гледаемост в социалните мрежи, това е концертът, който е на път да се превърне и в едно от най-очакваните ежегодни събития изобщо на Балканите. Концертната му програма винаги предлага атрактивни музиканти, понякога редки инструменти, непознати по нашите земи, вихрени и темпераментни пиеси, характеризиращи различните национални музикални традиции. 

В осмото издание на „Ритъмът на Балканите", което съвпада с празничната 70-годишнина на Оркестъра за народна музика на БНР, ще гостуват едни от най-колоритните балкански музиканти, участвали през изминалите години: Ана-Мария и Мариян Мексикану (вокал и акордеон) от Румъния, Сократис Синопулос (лира) и Хайг Язджиян (уд и вокал) от Гърция, Деря Тюркан (кеменче) и Хакан Гюнгюр (канун) от Турция, Стефче Стойковски (зурна) и Благойче Трайковски (кларинет) от Северна Македония и Даница Кръстич (вокал) от Сърбия.

* * *

Билети в Рекламно-информационния център на БНР, на касата в зала "България" и в мрежата на Ивентим

 

https://www.youtube.com/watch?v=GiMzOh7xNck 

Автор:
Николета Еленкова, БНР
Публикация:
26.05.2023 г. 16:11
Посетено:
578
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37007-ritamat-na-balkanite-shte-zavladee-zala-balgariya-na-2-yuni