Музика

Цикъл концерти "Вива ла музика": Честит рожден ден! Проф. Венцеслав Николов на 80!

20 април 2023 г., 19:00 ч., Сити Марк Арт Център

Цикъл концерти "Вива ла музика": Честит рожден ден! Проф. Венцеслав Николов на 80!

◊ ПОКАНА

Цикъл концерти "Вива ла музика":

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

Проф. Венцеслав Николов на 80

Концерт на 20 април 2023 г. от 19:00 часа, Сити Марк Арт Център

В програмата: Романтични миниатюри

… Събуждаш се някоя сутрин и разбираш: вече си станал на 30…, на 50…, или ето сега на цели 80 години. Преди няколко години имах странната идея да издам в книга списъка на концертите, които съм изнасял в различни страни, с датите и програмите. Това е всъщност истинската ми биография. Доскоро се сещах и за всеки един от тях, спомнях си как съм се чувствал тогава, от кое съм бил доволен в свиренето си, от кое – не.

Когато отбелязвах 50 години, неочаквано кръгла дата в изпълнения с концерти и пътувания мой живот, предложих на публиката да избира сама  програмата от петдесетте малки пиеси от репертоара ми.

За Рождения ден тази година задачата е неизмеримо по-трудна - трябва сам да избера от любимите романтични миниатюри, мои спътници на сцената през годините. Всички те ме гледат с очакване от списъка, не искам никоя от тях да се чувства пренебрегната и обидена…

Рожден ден без торта не може! Традиция стана „Павлова“, ефирна и въздушна, наречена на прочутата балерина, с която от няколко години отбелязваме празниците.

 Ще се радвам да сме заедно на 20 април, Рождения ден…

Проф. Венцеслав Николов

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
19.04.2023 г. 16:12
Посетено:
877
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36747-tsikal-kontserti-viva-la-muzika-chestit-rozhden-den-prof-ventseslav-nikolov-na-80