Музика

"Шепа пясък от бургаския бряг" - концерт в памет на Пламен Ставрев

22 април, 19.00 ч., Зала 2 на Експозиционен център “Флора” Бургас

"Шепа пясък от бургаския бряг" - концерт в памет на Пламен Ставрев
"Шепа пясък от бургаския бряг" - концерт в памет на Пламен Ставрев
 
“Шепа пясък от бургаския бряг” - под това заглавие приятели и близки на музиканта Пламен Ставрев, който си отиде през 2011 г., организират концерт в Експозиционния център “Флора” Бургас в края на април тази година. Заглавието на концерта е цитат от текста на Пейо Пантелеев на песента “Гурбет блус”. През 2023 г. се навършват 70 години от рождението на Пламен Ставрев.
 
Музикант, композитор, автор и изпълнител на незабравими песни, дълбоко свързан с Бургас и неговата културна история, Пламен Ставрев остави дълбока следа върху поколения български изпълнители - от популярната музика до жанра на изпятата поезия (singer-songwriter).
Концертът се организира като съвместна инициатива на семейството (съпругата Пени и дъщерята Евгения) на Пламен Ставрев, една от най-известните бургаски акустични групи “Прегърнат облак” и формацията “Точка БГ” - водеща българска група за изпята поезия. Изпълнителите споделят влиянието на Пламен Ставрев върху творчеството им, обичта си към него и целят да стимулират приемствеността между музикалните поколения, както и да популяризират личността на големия бургаски творец сред по-младите жители на града. Организатор е фондация “Полдер”.
 
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас и ще се състои на 22 април от 19.00 ч. в зала 2 на Експозиционен център “Флора” Бургас. Входът е свободен.
 
Автор:
Точка БГ
Публикация:
11.04.2023 г. 14:25
Етикети:
концертмузикаТочка БГПламен СтавревБургас
“Шепа пясък от бургаския бряг”
Прегърнат облак
Посетено:
466
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36723-shepa-pyasak-ot-burgaskiya-bryag-kontsert-v-pamet-na-plamen-stavrev