Музика

After Work Party с Мануела Бончева и Илияна Овчарова

12 април 2023, 20 часа, Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста (К.Е.В.А.)

After Work Party с Мануела Бончева и Илияна Овчарова

Manuela Music Production, Iliana Ovtcharova Arts и K.E.V.A. представят After work party с енергизиращи аудио-визуални сетове на музикалния продуцент Мануела Бончева и архитекта Илияна Овчарова, обединяващи в едно цветове, форми и звуци. Електронният бийт е основа, върху която се разгръщат импровизирани аудио-визуални диалози, при което музиката се генерира от 3D мапинг визуализации и ситуира експресивни преживявания. Иновативният подход идва от синтеза между интериорния и звуковия дизайн и задава синкретична цялост на цветове, форми и звуци, така че да потопят сетивата ни в една различна реалност.
Събитието е с продължение и поставя във фокуса на вниманието идеята за аудио-визуалния пърформанс в концептуални интериорни решения на smart home и smart buildings.

Илияна Овчарова завършва степен бакалавър във Франция, след което продължава своето образование с магистратура в УАСГ и докторантура в БАН. Специализацията ѝ е в областта „Адаптация на сгради и съоръжения“, но винаги е имала интерес към овладяването на вътрешното пространство в детайл. Професионалният ѝ опит е свързан с поетапно израстване в големи български проектантски организации, както и с работа в една от най-големите фирми за проектиране на офиси в САЩ. Портфолиото ѝ включва още работа като преподавател в УАСГ и в училището по изкуства „Артис“.

Мануела Бончева завършва СМУ Пловдив със специалност пиано. Продължава образованието си в АМТИИ Пловдив и в НМА "Проф. Панчо Владигеров". Към момента преподава етномузикология и световна музика В НМА "Проф. Панчо Владигеров". Интересът й към различни аспекти на световната музика я насочва към студиото на проф. Симо Лазаров в НБУ, където през 2018-2019 прави специализация по компютърно музициране. През 2020 издава първите два EP-та с пет техно трака с испанския лейбъл Unsupportable Recordings. През същата година попада в класацията за най-добри музикални продуценти жени на подкаста Resonancias в испанското Radio 3 Extra. През 2021 получава предложение да се присъедини към артистите на базираната в САЩ неправителствена организация Remix ⟷ Culture с ремикс на Ferqa Ahwach Agdz's "Yallah Yallah Yannirda Woulli". По време на нейния престой в Мароко в края на 2021 се среща с цигуларя Хишам Телмоуди, откъдето се ражда идеята за електро-акустиченя проект "Етноелектрокласик: Музика от Вселената", базиран на синтеза между класика, джаз и електроника с етно елементи. Неговата световна премиера се състои на 10 юни 2022 в рамките на МФ"Софийски музикални седмици" със специалното участие на Недялко Недялков - кавал и двамата цигулари от Мароко и Тунис - Хишам Телмуди и Зиед Зуари. Концертът става събитие на месец юни в класацията на предаването по БНТ "Вечната музика".

Дата: 12.04.2023
Начало: 20 часа

Вход: 20 лева

Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста (К.Е.В.А.)

ул. "Георги С. Раковски" 114, София, България
087 863 3505
Автор:
Мануела Бончева
Публикация:
03.04.2023 г. 02:35
Етикети:
partyDJ
After work party
Илияна Овчарова
Мануела Бончева
danse music
VJ
Посетено:
205
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36670-after-work-party-s-manuela-boncheva-i-iliyana-ovcharova