Музика

Иво Папазов - Ибряма и неговия сватбен оркестър с втори клубен концерт в София

Организатор и домакин на събитието е Sofia Live Club

Иво Папазов - Ибряма и неговия сватбен оркестър с втори клубен концерт в София

Виртуозът на кларинета Иво Папазов – Ибряма и неговия сватбен оркестър “Тракия” ще имат втори концерт в Sofia Live Club. Клубът обяви второто участие след напълно разпродадения първи концерт на 26 февруари. Обявената нова дата е 27 май.

Музикалната кариера на Иво Папазов - Ибряма продължава вече над 50 години. Издал е многобройни албуми, като два от тях през 1989 и 1991 г. са продуцирани от Джо Бойд - продуцент на Pink Floyd, Джими Хендрикс и REM. През 2005 г. Иво Папазов печели Световната музикална награда на BBC за принос в световната музика с албума си „Панаир / Fairground“. Световните медии го определят като „българският Бени Гудман”, „свръхестествен гений на кларинета”, „най-великият кларинетист на Балканите”.

В годината на своя 70-годишен юбилей Иво Папазов - Ибряма спечели  специалната артистична награда на международния фестивал за world и електронна музика WOMEX 2022. Призът се връчва от 1999 г. за изключителни постижения в музиката в световен мащаб, музикално съвършенство, социална значимост, въздействие и цялостен принос. Музикантът бе отличен и с орден „Св. св. Кирил и Методий“ за приноса му към българската култура и за разпространението в цял свят на културните традиции на България.

Неговият оркестър „Тракия“ е съставен от невероятни музиканти, представители на различни етнически групи от различни краища на България, които вече десетки години допринасят със своя талант и енергия за изграждане на своеобразния стил, който става световноизвестен с името „сватбарска музика“ - микс от българска и балканска традиционна музика с елементи на джаз, фънк и рок.

Билети за концерта на цена от 40 лв. могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM и партньорските каси. В деня на концерта и на място цената ще е 50 лв.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
28.03.2023 г. 11:03
Посетено:
545
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36639-ivo-papazov-ibryama-i-negoviya-svatben-orkestar-s-vtori-kluben-kontsert-v-sofiya