Музика

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг Бендът на БНР: 80-годишнината на Янко Миладинов

Концерт на 23 март от 19 часа в Първо студио на Българското национално радио

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг Бендът на БНР: 80-годишнината на Янко Миладинов: 3
Георги Костадинов
Бляскав юбилей ще отпразнува Биг Бендът на БНР: 80-годишнината на Янко Миладинов: 4
Стефан Лалчев

Васил Делиев ще дирижира Биг Бенда на БНР в концерт, посветен на 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - дългогодишен диригент на състава, пианист, аранжор и композитор, създал стотици български хитове.

На този празник Биг Бендът ще посвети един от най-обичаните си проекти "Биг Бенд джаз академия", даващ път на млади и изявени музиканти и певци на сцената. Събитието е планирано за 23 март, от 19.00 часа в Първо студио на БНР.

Част от мисията на Българското национално радио е да популяризира и насърчава създаването на нова българска музика. Зад тази мисия застава и продуцентът „Забавна музика" Мая Райкова, която често е жури в различни музикални формати. Сред лауреатите на национални и международни конкурси, Специална награда "солист" в концерта "Биг Бенд джаз академия" получиха прекрасните български таланти Арика Адамс, Петър Петров, Симона Динчева, Мария Вандева, вокалните групи „Морски песъчинки",  „Средногорски звън" и „Графити", за които предстои дебют с Биг бенда на 23 март.

Гости в концерта ще бъдат и обичаните Дивна, Георги Костадинов и Стефан Лалчев, добре познати на публиката с успешна творческа кариера и участия в различни риалити формати.

 

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

Автор:
Катя Василева, БНР
Публикация:
22.03.2023 г. 11:14
Етикети:
концертВасил ДелиевБиг Бенд на БНРБългарско национално радиоБНР
Георги Костадинов
Дивна
Стефан Лалчев
"Биг Бенд джаз академия"
Янко Миладинов
Посетено:
379
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36600-blyaskav-yubiley-shte-otpraznuva-big-bendat-na-bnr-80-godishninata-na-yanko-miladinov