Музика

Радиосимфониците и Виви Василева заедно на МФ "Мартенски музикални дни" в Русе

Концерт на 20 март от 19 часа в Доходното здание

След огромния фурор в Зала "България" на 10 март, Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин и виртуозната перкусионистка Виви Василева ще бъдат гости на фестивала „Мартенски музикални дни“ в гр. Русе. На 20 март от 19 часа в Доходното здание те ще изпълнят за първи път пред русенска публика "Оракул" - концерт за перскусии и оркестър от каталунския композитор Ориол Крушен. В неговата солистична партия се използват около 20 разнообразни ударни инструмента. Концертът е ярко и увлекателно зрелище, към което никой не може да остане равнодушен.

В програмата ще прозвучи и музика към балета "Fancy Free" от Бърнстейн. Следващата изява на Радиосимфониците е на 31 март отново в Зала "България", когато за първи път в България ще гостува изключителният руски пианист Андрей Гугнин. Концертът ще бъде посветен на 150-годишнината на великия композитор Сергей Прокофиев. Ще чуем симфонична фантазия „Скалата“, Рапсодия върху темата на Паганини за пиано и оркестър и Симфонични танци.

_________________

Снимки: Здравко Петров, БНР

 

Автор:
Катя Василева, БНР
Публикация:
19.03.2023 г. 17:33
Посетено:
318
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36581-radiosimfonitsite-i-vivi-vasileva-zaedno-na-mf-martenski-muzikalni-dni-v-ruse