Музика

"Дъждовен фънк" или Wet Pebbles с нов клип и песен!

Песента е сред финалистите в конкурса на БНР Пролет 2022

"Дъждовен фънк" или Wet Pebbles с нов клип и песен!

"Дъждовен фънк" или Wet Pebbles с нов клип и песен!

“Дъждовен фънк" е третата официално реализирана авторска песен на поп-суинг групата Wet Pebbles. Записана е в Българското национално радио като награда за дебют на бандата с песента им "Магията се завъртя" - финалист от конкурса Пролет 2021 г.  "Дъждовен фънк” е сред финалистите в конкурса през следващата 2022 година.

Музиката и текстът са дело на Teddy Velvet, а аранжиментът - на цялата група. Открояват се цигулковите сола на Бояна Желязкова-Зарева, фънки-бас линиите на Данаил Брезов и гръмотевичният груув на Невена Григорова (барабани).

По записа работеха звукорежисьорите Константин Райдовски и Михаил Михайлов, и изпълнителният продуцент на Музикална къща - БНР - Мая Райкова. Преди няколко дни излезе и официалното видео към песента, дело на талантливия Ваню Кръстев. Видеото е снимано в емблематичния Sofia Live Club.

"Дъждовен фънк" е песен за любовта, дъжда и Космоса. Текстът й разказва за лирическа героиня, която пътува в междуградски автобус по магистрала “Тракия”. Автобусът прилича на кометата “Хейл-Боп” и лети под проливен дъжд. Градинарят, в когото тя е влюбена, я чака някъде в София, поливайки розите в двора, така както дъждът и солата на Стен Гец се изливат от небето като “Дъждовен фънк”.

 

Фейсбук страницата на Wet Pebbles

Линк към песента и клипа в YoTtube: https://www.youtube.com/watch?v=vajg66ana94

Линк към Spotify : https://open.spotify.com/artist/5tWU4YYly0bjzV1ePEjXQW

Linktree: https://linktr.ee/Wetpebbles

Link с песента: https://drive.google.com/drive/u/2/recent

 

 

Автор:
Публикация:
03.03.2023 г. 14:12
Етикети:
БНР
Teddy Velvet
група Wet Pebbles"
авторска песен
“Дъждовен фънк"
Посетено:
381
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36489-dazhdoven-fank-ili-wet-pebbles-s-nov-klip-i-pesen