Музика

Концерт за 2 тромпета, “La Follia” вариации и “Годишни времена” в един празничен предпролетен концерт

1 март 2023, 19 часа, Зала „България“

 

Концерт за 2 тромпета, “La Follia” вариации и “Годишни времена” в един празничен предпролетен концерт.

Предстои ни пролет - сезонът на любовта. Той е често променлив, с разцъфващата си дълго бленувана красота и жажда за живот. Говорейки за предстоящата пролет, не е зле да припомним, че неслучайно Вивалдиевите "4 годишни времена", получили международно признание като абсолютен музикален шедьовър, продължават да придават цвят на иначе стерилната реалност на ежедневието ни, в което рядко се сблъскваме със суровостта на зимата, с тържеството на пролетта, стихийността на лятото и щедрия триумф на есента.

Многократни са реверансите на Кварто-музикантите към творчеството на Вивалди. И винаги са невероятно емоционални, с изключителен драматичен заряд, последвани от нестихващите овации на екзалтираната им публика, която винаги изпраща артистите от сцената на крака. На 1 март солистите на сцената на Зала "България" ще бъдат темпераментният цигулар Иван Пенчев и виртуозните тромпетисти Петър Македонски и Сиво Пенев, а в прочутата “La Follia” втората солистка ще е Светлана Станчева, която е неизменна част от титулярния Кварто-състав. 

Програмата ще започне с виртуозния концерт за 2 тромпета, а завладяващата Вивалдиева “La Follia” (Лудост) ще бъде една своеобразна увертюра към прочутите “Годишни времена”.

Думите са излишни. Вивалди от "Кварто". В ръцете сме на най-добрите. И те, и ние, го заслужаваме.

Кварто Квартет е част от състава на Софийска филхармония.

Билети ще намерите на касата с намаление за съответните категории и онлайн на: https://www.eventim.bg/bg/bileti/vivaldi-ot-quarto-sofia-bulgaria-hall-603760/event.html?co=bgr

 

Автор:
Кварто
Публикация:
21.02.2023 г. 15:49
Посетено:
372
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36437-kontsert-za-2-trompeta-la-follia-variatsii-i-godishni-vremena-v-edin-praznichen-predproleten-kontsert