Музика

На 14 февруари Русенската опера ще зарадва своята вярна публика с "Империята на мюзикъла"

14 февруари, начало 19:00 часа, Голяма сцена в Доходното здание

 

◊ ПОКАНА

В деня на любовта и виното Русенската опера ще зарадва вярната си публика с нещо специално!

На 14 февруари, вторник, от 19:00 часа на Голямата сцена на Доходното здание с цялата си мощ ще се възцари  “Империята на мюзикъла”!

Да, мюзикълът е навсякъде – в анимационните филми на нашите деца, в поп-музиката и филмовата музика, той създаде и отгледа рок-операта и пося плодородните семена на музиката за електронните игри.

Негово императорско величие Мюзикълът отново се завръща на русенска сцена със своята свита от солистите и оркестъра на Русенската опера, предвождан от най-добрите певци, възпяващи неговото величие – Цена Коев -вокал на "Vivaldi Metal Project"  и Никола Здравков - вокал на група "Кикимора", които са специални гости на събитието!

Под диригентската палка на Маестро Димитър Косев оркестърът  на Русенската опера заедно с Александър Баранов, Кремена Ганчева, Нели Петкова, Пламен Бейков, Преслава Великова, Стоян Стоянджов и Стилян Цветков, ще сътворят истинска празнична фиеста за русенската публика с творби от любими мюзикъли! Сред тях “Моята прекрасна лейди”, “Кабаре”, “Уестсайдска история”, “Мулен Руж” и др.

“Благодарна съм на Маестро Димитър Косев, че ме покани за този концерт! Той винаги обединява класиката и рока по най-добрия начин!"- споделя Цена Коев, а вокалът на група “Кикимора” Никола Здравков допълва: “Имам вече пеперуди в стомаха преди този интересен, но и много взискателен проект на Маестро Косев!”

Билети на касата на Операта и на www.ruseopera.com

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
10.02.2023 г. 15:04
Етикети:
Никола ЗдравковЦена КоевДимитър КосевРусенска опера"Империята на мюзикъла"
"Мулен Руж"
"Уестсайдска история"
"Кабаре"
"Моята прекрасна лейди"
Посетено:
374
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36356-na-14-fevruari-rusenskata-opera-shte-zaradva-svoyata-vyarna-publika-s-imperiyata-na-myuzikala