Музика

Концерт на оркестър "Lords of the Sound" в Русе

На 24 януари от 19 часа в зала Арена Русе – любими филмови хитове с господарите на звука “Lords of the Sound"

Концерт на оркестър "Lords of the Sound" в Русе: 1
Концерт на оркестър "Lords of the Sound" в Русе: 2
Концерт на оркестър "Lords of the Sound" в Русе: 3
Концерт на оркестър "Lords of the Sound" в Русе: 4

 

◊ ПОКАНА

На 24 януари, вторник, от 19 часа в зала Арена Русе ще се състои събитие, което не се е случвало никога досега в дунавската столица!

Модерният симфоничен оркестър “Lords of the Sound” ще изнесе грандиозен концерт с невероятна шоу програма! Това е второто турне на музикантите в Европа, което преминава при изключителен успех. С дейността си те оказват помощ и на Украйна, която продължава да се бори срещу инвазията на Русия.

Само музика като тази, изпълнена на живо, може да изрази цялата гама от човешки чувства - от безграничната радост до неудържимия  гняв.

Блестящият оркестър от над 45 музиканти на “Lords Of The Sound”, съчетани с най-добрите композиции на Ханс Цимер, ще потопят русенската публика в едно незабравимо изживяване.

В януарската вечер ще прозвучат неустоимите хитове от филмите Спайдърмен, Интерстелар, Шерлок Холмс, Гладиаторът, Карибски пирати, Мадагаскар, Черният рицар, Пърл Харбър, Гравитация, Генезис, Спирит, Жената - чудо.

“Lords of the Sound” е Киевски симфоничен оркестър, чийто професионализъм, чар и харизма го правят популярен в цяла Украйна, но и извън пределите й, на целия европейски континент.

В началото на 2014 г. продуцентът Андрей Новаторов създава бравурния оркестър, воден от огромното желание да пресъздава музика на съвременни композитори, които творят за филмовата индустрия.

Липсата на такъв репертоар в съществуващите оркестри, прави начинанието изключително успешно и “Lords of the Sound” запълва  тази празнина перфектно. За отрицателно време оркестърът се превръща в един от най-желаните и прави няколко концертни турнета както в украинските градове, така  и в чужбина.

“Lords of the Sound” участва интензивно във фестивали, градски тържества и общи проекти с известни артисти от страната. Благодарение на ентусиазма на музикантите и любовта и предаността им към зрителя, през първата година все още не толкова известният оркестър свири на такива престижни сцени като оперните театри на Украйна и Националния дворец в столицата ѝ.

Господарите на звука всъщност са талантливи младежи, преминали взискателна конкурсна селекция и доказали правото си да работят в един от най-добрите европейски оркестри.

В момента репертоарът на “Lords of the sound” се състои от над 300 песни от различни стилове.

Освен музика от филми те изпълняват и музика за деца, геймърска музика, рок хитове, класика и джаз. Постоянното желание за усъвършенстване мотивира музикантите към нови подвизи и постижения.

В същото време екипът се разраства много бързо, добавяйки развлекателни елементи, театрални постановки, специални ефекти и други събития. Освен висококачествения звук, се акцентира и върху външния вид на оркестъра и на артистичното поведение на музикантите на сцената.

Диригент е маестро Шахрох Фатизаде, а предстоящите планове на оркестъра включват много нови и модерни проекти, глобални планове и идеи.

“Lords of the Sound” канят русенци да станат част от този празник, който носи радост и наслада в сърцата! Достатъчно е веднъж да присъствате на техен концерт и ще се връщате отново и отново!

На 24 януари, вторник, от 19 часа в зала Арена Русе – любими филмови хитове с господарите на звука “Lords of the Sound”!

Билети на Eventim.bg , U-Concert bg.com и на касата на Арена Русе.

 

 

Автор: Диана Димитрова
21.01.2023 г. 13:28
Посетено: 269
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36228-kontsert-na-orkestar-lords-of-the-sound-v-ruse