Музика

Концерт на украинския симфоничен оркестър "Lords of the Sound" във Варна

“Lords of the Rings in Concert” - 22 януари 2023, 19:30 часа, Фестивален и конгресен център

Концерт на украинския симфоничен оркестър "Lords of the Sound" във Варна

 

Едно забележително събитие очаква варнеската публика на 22 януари!

В неделната вечер от 19.30 часа сцената на престижния Фестивален и конгресен център в морската ни столица ще посрещне виртуозните музиканти от симфоничния оркестър "Lords of the Sound"! Това е второто турне на музикантите в Европа, което преминава при изключителен успех. С дейността си те оказват помощ и на Украйна, която продължава да се бори срещу инвазията на Русия.

Във възхитителен двучасов концерт с участието на хор и солисти, на сцената ще оживее легендарният и фантастичен свят на хобитите и елфите, пресъздаден гениално от музиката на Хауърд Шор, носител на "Оскар", написана за прочутата филмова трилогия "Властелинът на пръстените"!

Мордор и красивите лирични песни на елфите ще превземат сърцата на меломаните в концерта на Lords of the sound - “Lords of the Rings in Concert”!

“Lords of the Sound” е Киевски симфоничен оркестър, чийто професионализъм, чар и харизма го правят популярен в цяла Украйна, но и извън пределите ѝ, на целия европейски континент!

В началото на 2014 г. продуцентът Андрей Новаторов създава бравурния оркестър, воден от огромното желание да пресъздава музика на съвременни композитори, които творят за филмовата индустрия. Липсата на такъв репертоар в съществуващите оркестри, прави начинанието изключително успешно и “Lords of the Sound” запълва тази празнина перфектно!

За отрицателно време оркестърът се превръща в един от най-желаните и прави няколко концертни турнета както  в украинските градове, така и в чужбина!

“Lords of the Sound” участва интензивно във фестивали, градски тържества и общи проекти с известни артисти от страната. Благодарение на ентусиазма на музикантите и любовта и предаността им към зрителя, през първата година все още не толкова известният оркестър свири на такива престижни сцени като оперните театри на Украйна и Националния дворец в столицата ѝ!

Господарите на звука всъщност са талантливи младежи, преминали взискателна конкурсна селекция и доказали правото си да работят в един от най-добрите европейски оркестри. В момента репертоарът на “Lords of the sound” се състои от над 300 песни от различни стилове.

Освен музика от филми те изпълняват и музика за деца, геймърска музика, рок хитове, класика и джаз. Постоянното желание за усъвършенстване мотивира музикантите към нови подвизи и постижения!

В същото време екипът се разраства много бързо, добавяйки развлекателни елементи, театрални постановки, специални ефекти и други събития. Освен висококачествения звук, се акцентира и върху външния вид на оркестъра и на артистичното поведение на музикантите на сцената.

Диригент е маестро Шахрох Фатизаде, а предстоящите планове на оркестъра включват много нови и модерни проекти, глобални планове и идеи!

“Lords of the Sound” канят варненци да станат част от този празник, който носи радост и наслада в сърцата!

Достатъчно е веднъж да присъствате на техен концерт и ще се връщате отново и отново!

Фестивален и конгресен център – Варна

22 януари 2023 г., неделя, 19:30 ч.!

“Lords of the sounds” представят “Lords of the Rings in Concert”!

 

Билети на Eventim.bg , U-Concert bg.com и на касата на Фестивален и конгресен център - Варна!

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
18.01.2023 г. 19:11
Посетено:
614
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36212-kontsert-na-ukrainskiya-simfonichen-orkestar-lords-of-the-sound-vav-varna