Музика

„Новогодишна наздравица” в Старозагорската опера на 31 декември

Бляскавата концертна гала е празничният поздрав за старозагорци и гостите на града на липите

 

На 31 декември от 18.00 часа Старозагорската опера ще „вдигне” за шести път „Новогодишна наздравица” в навечерието на Новата 2023 година. Празничният концерт, превърнал се вече в традиция, е очакван с нетърпение от почитателите на оперното изкуство, които избират да започнат своето новогодишно празненство от уютната зала на Старозагорската опера. 

Бляскавата концертна гала – последното събитие от успешната творческа 2022 година за Старозагорската опера, е празничният поздрав за старозагорци и гостите на града на липите, поднесена от солистите Тамара Калинкина, Петя Петрова, Яница Нешева, Борис Тасков, Георги Динев и оркестъра на Държавна опера Стара Загора със специалното участие на Стоян Караиванов - бандонеон. Концерта ще дирижира Виктор Крумов, водещ Даниел Цочев.

Богатата концертна програма включва увертюра от оперетата „Прилепът” на Йохан Щраус-син, любими арии и дуети от „Веселата вдовица” и „Страната на усмивките” на Франц Лехар, „Графиня Марица” и „Теменужката на Монмартър” на Имре Калман, „Прилепът” на Йохан Щраус-син, "Херцогиня Геролщайн" и „Хофманови разкази” на Жак Офенбах, песни от Испания и Италия, прочувствените  танго-пиеси Oblivion/Забвение, Adiós Nonino и Liber Tango на Пиацола, както и песни на легендата Емил Димитров.

В цената на билета за Новогодишния концерт е включен кетъринг. По традиция ще бъде разиграна празнична томбола с награди. Камерни инструментални формации ще допълнят празничното настроение в луксозните фоайета на Старозагорската опера.
 
Весели празници и щастлива и мирна 2023 година!

Бъдете здрави, обичайте се и да бъдем заедно в нашата любима Старозагорска опера и балет и през следващите 365 дни!
 

Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
30.12.2022 г. 16:24
Етикети:
Георги ДиневВиктор КрумовЯница НешеваПетя ПетроваТамара КалинкинаДържавна опера Стара Загора
Борис Тасков
Стоян Караиванов бандонеон
концертна гала
„Новогодишна наздравица"
Посетено:
960
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36130-novogodishna-nazdravitsa-v-starozagorskata-opera-na-31-dekemvri