Музика

"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove на 29 декември

Любимите на три поколения песни в изпълнение на франкофоните на българската музикална сцена

"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove на 29  декември
 
◊ ПОКАНА
 
"Музика под небето на Париж" с Ginger Groove на 29  декември
 
Времето между Коледа и Нова година е време да подарите на любимите хора и себе си едно романтично музикално пътешествие до Париж! Тo започва от Schroedinger Bar и неусетно ви повежда из малките кокетни улички на Монмартър, по Шанз-Елизе и стига до Айфеловата кула... с вечните песни на Едит Пиаф, Шарл Трене, Жо Дасен, Ив Монтан, както и на съвременните ZAZ и Pink Martini.

На живо, в изпълнение на китара, барабани, контрабас и глас, ще чуете френски класики като Sous Le Ciel de Paris, MiIord, Les Champs-Élysées, C'est si bon, неостаряващата La Vie en Rose и много други.
 
Ваши гидове из парижките потайности ще бъдат музикантите от Ginger Groove:

. Боряна Йорданова – вокал
. Борислав Илиев – китара
. Влади Михайлов - контрабас
. Стю Иванов – барабани и перкусии
 
Заповядайте на пътешествие във времето и пространството до френската столица от миналия и този век! Присъединете се и към приятелите на Partymusic.bg, за да научавате за още интересни събития!
 
Schroedinger Bar - ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 1
Телефон за резервации - 088 666 0208
29 декември (четвъртък)
20 часа
Вход – 15 лв.
 
 
Повече за "Музика под небето на Париж":
 
Поредицата концерти „Музика под небето на Париж” е посветена на музиката, съпътствала живота във френската столица от 30-те години на XX век до днес. Музикантите от Ginger Groove получават вдъхновение за нея след включването в репертоара им на няколко шансона, които са посрещнати с огромен интерес от публиката. Първият концерт е през 2013 година и за кратко време "Музика под небето на Париж" набира все повече почитатели, а музикантите си спечелват прозвището "франкофоните на българската музикална сцена". Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си музикантите казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на Ginger Groove.
 
 
Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
23.12.2022 г. 14:48
Посетено:
1033
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36114-muzika-pod-nebeto-na-parizh-s-ginger-groove-na-29-dekemvri