Музика

Коледен концерт в Градската художествена галерия - Варна

Христина Ралева, позната от “Звездите в нас” и “Гласът на България”, ще внесе празнично настроение с изпълненията на деца от водената от нея школа “Студио 9”

 

◊ ПОКАНА

Предпразничните дни по традиция са заредени с необходимостта от докосване до нещо чисто и красиво. Такава възможност ще предостави на варненци Коледният концерт на 23 декември от 19:30 ч. в Градската художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна. Любимите коледни песни ще озарят с топлината си и със звъна на детските гласчета концертната зала на галерията - едно от най-естетските места в морската столица, където общуването с изкуствата въздига духа.

На подиума ще излязат момичета и момчета от школата “Студио 9”, водена от популярната Христина Ралева. Изпълненията им ще бъдат в акомпанимент на Вихрен Урумов, пиано, който е и аранжор на песните, както и продуцент в школата. “Искаме в навечерието на Коледа, ден преди Светлия празник, нашите ученици да поднесат на публиката един пъстър букет от топлина и усмивки, като изпълнят най-красивите коледни песни” - споделя певицата-педагог.

Христина Ралева доби широка известност с участието си първо в телевизионния формат “Гласът на България”, а само преди седмица я видяхме и в ролята на Уитни Хюстън като финалист в телевизионния формат “Звездите в нас” по Нова.

Певицата е родена през 1981 г. в Пловдив. С музиката и сцената се запознава едва на тригодишна възраст, когато започва да пее и е избрана за солист на детски хор „Детска китка“. Учи музика и пиано от 6-годишна възраст и продължава в гимназията с класическо пеене. Когато завършва Музикална паралелка към СУ  “Емилиян Станев“ Велико Търново,  певческата й кариера и изявите на голямата поп сцена в България вече са в ход. През 1997 г. на професионален кастинг при конкуренция от над 100 момичета кандидатки, тя печели и става част от поп квартет "Сладки Мечти". Дамската формация е лицето на музикално-сценичен продукт, в който са ангажирани голям екип от продуценти, хореографи, педагози, композитори и стилисти. Квартетът печели най-голяма популярност около 2000 г., когато обикаля страната и Европа, реализира много авторски хитове и видеоклипове, печели първи места в редица вокални състезания и песенни класации. "Сладки Мечти" записват песни, композирани от Магомед Алиев-Мага, Момчил Колев, Георги Георгиев-Герасим, Димо Стоянов и др. В този период тя работи в съвместни проекти с някои от най-големите български звезди като Лили Иванова, Георги Христов, „Сигнал”, Илия Ангелов, “Каналето”, „Момчешки свят”, „UpDown” и други. През 2005 г. Христина е ангажирана като вокален солист в група “Акага”, а две години по-късно приема същата позиция в “Trip Collective” – бенд-формация, с която гастролира в чужбина повече от десет години. Като основен продуцент и артист-изпълнител, Христина Ралева реализира поредица от сценични шоу продукции в Скандинавия - "TheQueen of Pop" (Madonna); "Tribute to W. H." (Whitney Houston); "PopperToppers" (Various Top Hits) и др.

От 2014 г. Христина Ралева се настанява за постоянно във Варна, където живее и работи и сега. Инвестира огромния си професионален, певчески и сценичен опит в практика с талантливи деца и тяхното индивидуално обучение. Развива собствена система на преподаване, базирана на селекция от най-съвременни методи за овладяване на вокална техника и жанрова орнаментика. В последните години тя фокусира активността си в града и започва работа по създаването на алтернативно музикално пространство, занимава се с вокална и сценична педагогика, продуцентска дейност, композиция и звукозапис в “Studio 9”.

Началото на Коледния концерт е в 19:30 на 23 декември 2022 г. Билети във фоайето на Градската художествена галерия един час преди началото на концерта.

* * *

Снимки: Студио 9

 

Градска художествена галерия “Борис Георгиев” - Варна http://varnacityartgallery.com

 

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
22.12.2022 г. 15:07
Посетено:
567
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36106-koleden-kontsert-v-gradskata-hudozhestvena-galeriya-varna