Музика

Людмил Ангелов и вокалистката на световноизвестните "Gotan project" Кристина Вилалонга с концерт в Париж и София

Концертът в София е на 19 декември от 20 часа в Sofia Life Club

Людмил Ангелов и вокалистката на световноизвестните "Gotan project" Кристина Вилалонга с концерт в Париж и София

 

Трима изключителни световни музиканти се събират в съвместен проект „ТАНГО ВЕЧЕРИ“, който ще ги срещне на клубните сцени във Франция и България тази зима.

След участието им преди дни в един от култовите джаз клубове на френската столица Sunset Sunside, на 19 декември в София, един от най-популярните български пианисти Людмил Ангелов, познатата като гласът на покорилата световните сцени от близкото минало група Gotan project - Кристина Вилалонга и виртуозният бандонеонист Виктор Вилена, ще потопят публиката в магията на тангото.

Продуцент на проекта е Българският културен институт в Париж, партньор и съорганизатор за България – Sofia Life Club, където е и участието на музикантите през декември.  

След като преди няколко години прекратиха концертните си изяви, Gotan project - групата, заради която светът отново откри чара на аржентинското танго, смесено със съвременен електро саунд, гласът на бандата, певицата и композитор Кристина Вилалонга продължава своя собствен артистичен път. Пише филмова музика, композира и представя по клубните сцени в Европа собствен и класически танго репертоар. Дуетите ѝ с добре познатият в Европа бандонеонист – аржентинецът Виктор Вилена, когото „Ню йорк таймс“ нарича „маестро на бандонеона, една вселена сам по себе си“, са бутикови събития, които двамата музиканти представят заедно в Европа и Америка. 

В проекта „ТАНГО ВЕЧЕРИ“ за първи път, дуото ще свири заедно с Людмил Ангелов, един от най-добрите съвременни изпълнители на Шопен на световните сцени, но и създател на квинтета “5/4 Tango”, който изпълнява музиката на гениалния бандонеонист и композитор Астор Пиацола.

Тримата музиканти ще имат един концерт в България, на 19 декември, от 20 часа в Sofia Life Club.

* * * 

За допълнителна информация:

Десислава Бинева, директор Български културен институт в Париж, 0033 6 40 366 713

Автор:
Десислава Бинева
Публикация:
15.12.2022 г. 17:49
Етикети:
Людмил Ангеловпроектконцерт
Кристина Вилалонга
Виктор Вилена
"Танго вечери"
Sofia Life Club
Български културен институт - Париж
Посетено:
528
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36078-lyudmil-angelov-i-vokalistkata-na-svetovnoizvestnite-gotan-project-kristina-vilalonga-s-kontsert-v-parizh-i-sofiya