Музика

Плевенската филхармония представя коледните концерти "Аве Мария" със солист Люси Дяковска в София и Варна

15 декември, Зала "България" - София и 22 декември, Зала 1 на ФКЦ - Варна

 
◊ ПОКАНА
 
Броени дни преди настъпване на празниците, на 15 декември от 19 часа в Зала "България", София и на 22 декември от 19 часа в Зала 1 на Фестивален и Конгресен Център Варна, магнетичната певица Люси Дяковска, заедно с Плевенската филхармония, ще изпълнят отново на българска сцена вълнуващата концертна програма "Аве Мария".
 
“Аве Мария” - молитвата, която отправяме към святата Божия майка, е коледния музикален дар на Люси Дяковска за публиката у нас. Музикални шедьоври от Италия, Франция, Англия, Америка, България, истории за любов и надежда ще стоплят снежните емоции и ще разтуптят стотици сърца в концертните зали. Ще прозвучат обичани композиции за предстоящите празници от цял свят, с текстове за най-красивото човешко сътворение, в аранжимент за оркестров състав и солисти. Концертната компилация е лично подбрана от слънчевата певица и е вдъхновена от нейните музикални търсения от различни части на света, лични срещи, преживявания и почит към музикалните традиции.
 
В двете музикални вечери Люси Дяковска ще си партнира: на 15 декември в София с маестро Димитър Косев и на 22 декември във Варна с маестро Георги Милтиядов.
 
В София, заедно с оркестъра на Плевенската филхармония, на сцената ще бъде и Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Цветан Крумов.
 
В двата концерта ще участват и солистите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" - Плевен, музикален състав, основан от дядото на Люси Дяковска, дългогодишен диригент и ръководител на ансамбъла.
 
Въздействащите симфонични аранжименти са дело на Румен Бояджиев-син, Георги Милтиядов и Константин Добройков.
 
 
Празнувайте Коледа с магнетичните концерти на Люси Дяковска и Плевенска филхармония!
 
* * *
 
Билети в мрежата на Ивентим https://bit.ly/3WavPXt и на касите на съответните зали.
 
Видео анонс - 15.12.2022 г., Зала "България", София
https://www.youtube.com/watch?v=nqzH4_D49JM
 
Видео анонс - 22.12.2022 г., Фестивален и Конгресен Център Варна
 
 
Автор:
Плевенска филхармония
Публикация:
13.12.2022 г. 08:30
Посетено:
818
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/36058-plevenskata-filharmoniya-predstavya-kolednite-kontserti-ave-mariya-sas-solist-lyusi-dyakovska-v-sofiya-i-varna