Музика

“Бах и неговите съвременници” в концерт с вход свободен във Варна

Изящен концерт с творби от епохата на великия композитор ще поднесат камерни ансамбли и солисти от НУИ “Добри Христов” в Градската художествена галерия на 29 ноември

“Бах и неговите съвременници” в концерт с вход свободен във Варна

 

◊ ПОКАНА

Очарованието на Барока ще завладее концертната зала на Градската художествена галерия - Варна тази вечер от 19 часа, когато солисти и камерни ансамбли от НУИ „Добри Христов“ ще поканят любителите на изящната музика на пътешествие в епохата на Барока с вход свободен.

Програмата е под мотото “Бах и неговите съвременници” и включва емблематични произведения от Йохан Себастиан Бах и композитори от неговото време, творили в Англия, Италия и Франция. Сред тях са Жан-Батист Бревал, Жан-Филип Рамо, Георг Фридрих Хендел, Йоханес Матиас Спергер, Доменико Скарлати, Мишел Блаве, Джузепе Тартини, Антонио Солер, Жан Батиста Перголези и Арканджело Корели.

Изпълнители са ученици от варненското музикално училище, лауреати на национални и международни конкурси.

„Желанието ни беше да потопим учениците в тази епоха и различните национални школи, които съжителстват по едно и също време в Европа, за да могат младите изпълнители да осмислят по-добре как един и същи стил се обогатява от националните особености на всяка култура – споделя Румяна Петрова, директор на училището. - Получи се една изключително стилна, но разнообразна програма, която е удоволствие за всеки меломан“.

Събитието е част от Фестивала на изкуствата „Традиция с бъдеще“, входът е свободен.

https://www.artschool-varna.com

https://www.facebook.com/nui.varna

 

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
29.11.2022 г. 14:51
Етикети:
ВарнаконцертНУИ „Добри Христов“
“Бах и неговите съвременници”
Фестивал на изкуствата „Традиция с бъдеще"
Посетено:
405
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35958-bah-i-negovite-savremennitsi-v-kontsert-s-vhod-svoboden-vav-varna