Музика

Концерт, посветен на 40 години творческа дейност на Димитър Констанцалиев

26 ноември 2022, 19.30 ч., Софийска градска художествена галерия

Концерт, посветен на 40 години творческа дейност на Димитър Констанцалиев

 

◊ ПОКАНА

През 2022 г. се навършват 40 години от началото на творческата дейност на композитора, диригента и музикалния педагог Димитър Костанцалиев. Той е носител на множество родни и международни първи награди, призове, гран при и други отличия. Автор е на симфонична, камерна, камерно-инструментална и вокално-инструментална музика, на детски популярни песни и аранжименти, на фолклорни обработки и мюзикъли.

На 26 ноември от 19.30 ч. в Софийска градска художествена галерия ще се състои Юбилеен вокално-инструментален авторски концерт с произведения на Димитър Костанцалиев . Ще бъде представена  световната премиера на трилогията „Самодивски легенди“, сценично вокално-инструментално произведение.

Ще вземат участие Дуо „КлариСакс“ (Росен Идеалов – кларинет и Горан Ташев – алт саксофон), солисти и хор на Софийски камерен хор „Васил Арнаудов“ (диригент – проф. д-р Теодора Павлович) и солисти Стефани Кръстева – сопран, Доброслава Иванова – мецосопран; хореография – Риолина Топалова (режисьор, хореограф, педагог), балетисти – Дебора Тошева и Светослав Серопян.

Юбилейните концерти се провеждат с подкрепата на Столична община – Програма „Култура“.

На 3 декември от 19.00 ч. в БНР (Студио 1) ще се проведе последният от празничните концерти, реализиран със съдействието на БНР.

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
24.11.2022 г. 22:59
Етикети:
трилогиясветовна премиераДимитър Костанцалиев
„Самодивски легенди“
вокално-инструментален авторски концерт
Посетено:
526
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35930-kontsert-posveten-na-40-godini-tvorcheska-deynost-na-dimitar-konstantsaliev