Музика

Младата американска цигуларка Обри Оливърсън гостува в Русе

Концерт на 18 ноември с Русенска филхармония под палката на Укки Сачедина

 
◊ ПОКАНА
 
Един от най-завладяващите артисти на своето поколение, младата американска цигуларка Обри Оливърсън гостува в Русе!

Този петък, 18 ноември, от 19 часа, Обри Оливърсън ще свири заедно с Русенска филхармония под палката на Укки Сачедина, възпитаник на Маестро Максим Ешкенази!

В програмата на концерта русенци ще се насладят на произведения на Брамс и Чайковски – едно музикално съчетание на симфоничните стилове от късно-романтичния период на музиката на Европа.
 
В своята четвърта симфония Йоханес Брамс все още блести и със сиянието, оставило незабравим отпечатък, наследено от Бетовен – неговия предшественик и най-съществен учител в симфоничната музика. Дълбините на чувствените откровения стъписват слушателя както в музиката на Брамс, така и в симфонизма на Чайковски. В партията на солиращия инструмент в неговия  цигулков концерт чуваме стоновете на красивата му душа и трепетите на чувствителното му сърце.

Диригентът и солистът на този концерт откровено и с чистотата на детинското въодушевление разчитат посланията, които музиката носи и ги предават от сцената към нетърпеливата публика.

Цигуларката Обри Оливърсън е забележителна със своя емоционален лиризъм и радостен, неподправен подход в интерпретацията на богатия си и разнообразен репертоар. Талантливата американка се отличава с ясни, честни и цветни интерпретации.
 
Възпитаничка на Музикалната академия Колбърн в Лос Анджелис и на Частния университет за музика и изкуство във Виена, днес младата изпълнителка е един изключително ангажиран артист, който успешно сътрудничи с голям брой американски оркестри, камерни ансамбли и оркестрови формации в Пуерто Рико, Швейцария, Виена, Рим и Бърно. Обри Оливърсън свири на много ценна цигулка - Sanctus Seraphin от 1743 година.

Не пропускайте удоволствието да чуете един забележителен инструменталист, пристигнал в Русе  от сцените на най-големите световни зали!

Билети на каса Опера и https://www.ruseopera.com/
 
Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
17.11.2022 г. 15:21
Посетено:
781
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35865-mladata-amerikanska-tsigularka-obri-olivarsan-gostuva-v-ruse