Музика

Концерт на Гергана Георгиева и Моника Зашева - лауреати на Международния конкурс „Франц Шуберт“ – Русе 2021

14 ноември, 19 часа, Зала "Европа" на Доходно здание

Концерт на Гергана Георгиева и Моника Зашева - лауреати на Международния конкурс „Франц Шуберт“ – Русе 2021
 
 
◊ ПОКАНА
 
На 14 ноември от 19 часа в зала "Европа" на Доходното здание ще имате възможност да се насладите на интересен камерен концерт!

В концерта ще вземат участие сопраното Гергана Георгиева и Моника Зашевамецосопран - лауреати на миналогодишното издание на Международния конкурс „Франц Шуберт“ – Русе, които, като част от наградата за своето майсторство, получават възможността за концертна изява в програмата на Държавна опера Русе.
 
Младите оперни певици вече имат сериозен арсенал от изяви и други отличия през изтеклия творчески сезон и се радват на успешен старт в предизвикателно красивия творчески път на оперния артист и на изпълнителя на класическа музика. Със силата и очарованието на младостта, с красотата на своята певческа дарба те карат публиката от пръв поглед да ги обикне и да се наслади на техните изпълнения – артистични, покоряващи, прочувствени.
 
На рояла ще ги съпровожда Зорница Гетова.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com
 
 
Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
14.11.2022 г. 11:38
Етикети:
Държавна опера Русекамерен концерт
Международния конкурс „Франц Шуберт“ – Русе 2021
Зорница Гетова
Моника Зашева
Гергана Георгиева
Посетено:
456
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35820-kontsert-na-gergana-georgieva-i-monika-zasheva-laureati-na-mezhdunarodniya-konkurs-frants-shubert-ruse-2021