Музика

Алис Купър и Джони Деп с първи концерт на “Hollywood Vampires” в България

Супергрупата тръгва на европейско турне

Алис Купър и Джони Деп с първи концерт на “Hollywood Vampires” в България

 

◊ ПЪРВИ КОНЦЕРТ НА АЛИС КУПЪР И ДЖОНИ ДЕП В СОФИЯ

Супергрупата “Hollywood Vampires” ще изнесе първия си концерт у нас на 12 юни 2023 г. Групата е известна с участието на актьора Джони Деп и певеца Алис Купър. Част от групата са и Джо Пери от “Aerosmith” и китаристът на Алис Купър Томи Хенриксен. Концертът на “Hollywood Vampires” ще бъде в столичната зала „Арена София” (бившата “Арена Армеец”).

Концертът в София е част от европейското турне на групата, която се завръща на сцената с огромно желание за истински рок след 3-годишна пауза.

 

◊ КОИ СА "ХОЛИВУДСКИТЕ ВАМПИРИ"?

Американската супергрупа “Hollywood Vampires” е създадена през 2015 г. от Алис Купър, Джо Пери и Джони Деп. Групата носи името на небезизвестния клуб на знаменитости, създаден от Алис Купър през 70-те години. В него членуват рок величия като Джон Ленън (The Beatles), Кийт Муун (The Who) и Мики Доленц (The Monkees).

Групата е създадена в памет на рок звездите, починали през 70-те години. Като традиция “Hollywood Vampires” изпълняват едни от най-големите хитове на The Who, Led Zeppelin, Дейвид Бауи и Motörhead. Супергрупата ще изпълни и собствен репертоар от последния си студиен албум “Rise” (2019), който включва синглите "Heroes", "The Boogieman Surprise" и "Who’s Laughing Now”.

“Hollywood Vampires” имат издадени два студийни албума с участието на гост музиканти като Пол Макартни (The Beatles), Слаш (Guns N' Roses) и Браян Джонсън (AC/DC).

 

◊ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билети ще се продават от 4 ноември (петък) в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, “Технополис” и Български пощи.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
01.11.2022 г. 11:49
Посетено:
2452
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35729-alis-kupar-i-dzhoni-dep-s-parvi-kontsert-na-hollywood-vampires-v-balgariya