Музика

"Кантата за кафето" - сценична реализация на светската творба от Йохан Себастиан Бах

19 октомври, 19 часа, Държавна опера Русе - фоайе

 

◊ ПОКАНА

Меломаните, които пропуснаха премиерата на светската творба от Йохан Себастиан Бах "Кантата за кафето", ще могат да видят и чуят нейната сценична реализация отново на 19 октомври, сряда, от 19 часа във фоайето на Русенската опера!

Сред вихрения хаос от страсти, аромат на кафе и мускатово вино, розови мечти, изящни празнични костюми, напудрени перуки (също като перуката на Бах) и халби с бира, този път в ролята на Лизхен ще видим сопраното Любомира Серафимова! Ето какво сподели броени дни преди дебюта си на сцената младата оперна надежда:

“На първо място искам да благодаря на господин Пламен Бейков - директор на Държавна опера Русе, за възможността да съм част от екипа на операта, както и на моя преподавател - Професор Нико Исаков, за подкрепата и гласуваното доверие. Радвам се, че попаднах точно тук, защото целият екип е много топлосърдечен към нас - новите попълнения, и като тепърва прохождащи артисти знаем, че можем да научим много от всеки един от тях. Репетиционният процес преминава с лекота, защото всеки от нас работи в посока изграждане на образа и представянето му в най-добрата светлина. Нашият режисьор - господин Пламен Бейков, се вслушва и в нашите виждания за персонажите, което е чудесно , защото това за мен е правилният подход за екипна работа.

Пожелавам успех на всички колеги на предстоящия спектакъл, а вдъхновението и ентусиазмът да ги съпътства през целия настоящ сезон.”

Като строгият баща на Лизхен отново ще се превъплъти Стоян Стоянджов, а останалите персонажи ще бъдат представени от Теодор Петков, Преслава Великова и Иван Пенчев.

Билети на каса Опера и на
www.ruseopera.com

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
18.10.2022 г. 12:03
Посетено:
563
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35629-kantata-za-kafeto-stsenichna-realizatsiya-na-svetskata-tvorba-ot-yohan-sebastian-bah