Музика

Концерт на Македонски брас квартет в София

13 октомври, 19:00 часа, КИЦ на Република Северна Македония

Концерт на Македонски брас квартет в София

 

◊ ПОКАНА

В КИЦ на Република Северна Македония в София на 13 октомври 2022 (четвъртък), с начало 19:00 часа, ще се състои концерт на Македонски брас квартет. Музикалната формация в състав: Стоянче Косовски – тромпет, Александар Златески – тромпет, Горан Янев – валдхорна, Владан Дробицки – тромбон, ще изпълни познати музикални произведения от: Г. Ф. Хендел, Х. Пърсел, Дж. Ф. Анерио, М. Равел, Н. Р. Корсаков, А. Пиацола, А. Алябиев.

Македонският брас квартет е основан през 2013 година, тогава започват и първите техни изяви. Музикантите от квартета са колеги, работещи в Национална опера и балет в Северна Македония. Изпълнявали са концерти в градовете на Северна Македония: Кавадарци, Прилеп, Битоля, Охрид, Тетово, Берово и Скопие, в рамките на фестивали и самостоятелни концерти.

Македонският брас квартет се представи през 2019 г. пред пълен салон на КИЦ на РСМ в София. Квартетът ще посрещне публиката с нова музикална програма на техния втори концерт в КИЦ на РСМ в София.  

Стоянче Косовски е първи тромпетист в Национална опера и балет от 2005 година, хонорарно си сътрудничи и с Битолската камерна опера, Национална филхармония, Градските оркестри на Битоля и Скопие, проектни оркестри от Австрия и Белгия.

Александар Златески е първи тромпетист в Национална опера и балет, хонорарно си сътрудничи с градския оркестър, Национална филхармония и сдружение на джаз музиканти.

Горан Янев е първи валдхорнист на Национална опера и балет, хонорарно си сътрудничи с Национална филхармония, проектни оркестри от България и оркестърът за филмова музика Fames Скопие.

Владан Дробицки е първи тромбонист на Национална опера и балет, хонорарно си сътрудничи с градския оркестър на Скопие, Национална филхармония и сдружение на джаз музиканти.

 

Автор:
КИЦ на Р Северна Македония в София
Публикация:
13.10.2022 г. 11:09
Етикети:
Посетено:
608
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35593-kontsert-na-makedonski-bras-kvartet-v-sofiya