Музика

Концерт „Немска и българска хорова музика“ в АМТИИ

7 октомври 2022, 18 часа, Концертна зала на Академията

Концерт „Немска и българска хорова музика“ в АМТИИ

 

◊ ПОКАНА

Концерт „Немска и българска хорова музика“ в АМТИИ

Събитието е на 7 октомври от 18 часа в Концертната зала на Академията, с участието на Академичния народен хор при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и „Млад Ансамбъл Дрезден“ от Германия под диригентството на Юргита Чесоните.

Това е първата голяма изява на Академичния народен хор при АМТИИ след изключително успешното му гостуване на Международния фестивал „Пеещи мостове“ в Европейската столица на културата Нови Сад. Там фолклорната формация, подкрепена в гастрола си от Община Пловдив и АМТИИ, изнесе едночасов концерт в градската Синагога и проведе творческо ателие за български фолклор с демонстрации на автентично и хорово пеене, преминало при голям интерес от страна на чуждестранните диригенти и певци.

Проектът „Немска и българска хорова музика“ е резултат от творческите контакти на Академичния хор с „Млад Ансамбъл Дрезден“, чието турне в България е под егидата на Гьоте институт.

Събитието в АМТИИ е със свободен вход, а на 8 октомври съвместният концерт ще бъде изнесен и в художествената галерия в Казанлък.

 

Автор:
Проф. Л. Караджов, АМТИИ
Публикация:
03.10.2022 г. 13:04
Етикети:
КонцертПловдивАМТИИАкадемичен народен хор
„Млад Ансамбъл Дрезден“
Юргита Чесоните
„Немска и българска хорова музика“
проф. д-р Костадин Бураджиев
Посетено:
559
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35526-kontsert-nemska-i-balgarska-horova-muzika-v-amtii