Музика

Pokigron представи музиката от първия си авторски албум с лайвстрийм концерт

Предстои концерт на дуото на 9 ноември на сцената на рок клуб The PIT

 

Българската група Pokigron излъчи лайвстрийм концерт с най-новите си песни в своя официален youtube канал. Pokigron е стоунър, пауър дуо основано през 2019 г. от Боян Карамфилов – бас и вокал, и Десислава Петкова-SunDessi – барабани. Двамата сформират новия проект, след като тогавашната група на Боян – TORAH (също дуо бас и барабани) прекъсва дейност, а Деси се разделя с групата, в която свири - Feedbacker (отново бас и барабани). Това уеднаквяване на събитията и желание и у двамата да създават музика в този състав и този стил им спомага да поставят основите на най-новото хеви, пауър дуо у нас. В положителен аспект, развитието на световните събития след 2020 г. им предоставя шанс за творческо вглъбяване и неограничено време за свирене заедно. Pokigron се отличава с мощен, тежък, студен звук, безкомпромисни вокали, всеобхватни и мелодични бас линии и категорична ударна секция.

През изминалите три години музикантите в групата работят по повече от шестнайсет нови песни. Видео концертът, който може да се гледа в youtube канала на групата е ексклузивно представяне на най-новите песни, които все още не са записани и издадени на официален носител. Това е един своеобразен подарък към публиката и жест на благодарност към феновете на Pokigron.

За музикантите:         

Боян Карамфилов е добре познато лице, като вокалист и басист на култовата група Кълн, a също така на TORAH и басист в групата ITSI. В настоящия момент той се занимава и с режисура и цялостно продуциране на видеоклипове на едни от най-големите рок групи в България.

Деси Петкова-SunDessi е известна още като барабанистка от групите Feedbacker, Commasumer, Jasmine Whale, Психоивашкин и изцяло дамската D.VINE. Във времето, в което Деси не е зад барабаните, тя също като Боян се развива всестранно в областта на изкуствата и вече е реализирала няколко авторски изложби с картини маслена живопис, също така има собствена школа по изкуства и преподава на деца.

Рядкост е да се види група Pokigron на живо, тъй като двамата музиканти предпочитат да завършат студийната си работата по предстоящия първи албум преди следващото им публично събитие.

За радост на почитателите на групата, на 9 ноември (сряда), на сцената на клуб The PIT  (бившия ROCK BAR FANS в София, бул. "Васил Левски" 114) ще можем да ги слушаме и гледаме в пълната им мощ на живо.

Десислава и Боян смятат, че времето за активна концертна дейност е назряло и вече могат да се срещнат с публиката си извън дистанцията на модерните технологии. За предстоящия концерт групата подготвя брутален нов материал, с който на сцената да избухне. А за момента можем да подгреем нетърпението си, слушайки видео концерта, предоставен със свободен достъп тук: https://www.youtube.com/watch

Повече за групата и предстоящите събития можете да проследите в тяхната официална страница: https://www.facebook.com/profile 

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Дуото благодари на Фонда за предоставената възможност да осъществи творческото си вдъхновение и да представи нова авторска музика.

Фотограф: Виктория Вучева

 

Автор:
Тина Коилова
Публикация:
30.09.2022 г. 18:42
Посетено:
527
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35516-pokigron-predstavi-muzikata-ot-parviya-si-avtorski-album-s-layvstriym-kontsert