Музика

Концерт на Камерен ансамбъл "Софийски солисти" под диригентството на проф. Пламен Джуров

15 септември 2022, 19 ч., Концертна зала на Централен военен клуб

Концерт на Камерен ансамбъл "Софийски солисти" под диригентството на проф. Пламен Джуров

 

◊ ПОКАНА

Уважаеми колеги, приятели и любители на класическата музика,

Екипът на ОКИ ДК "Красно село" има удоволствието да покани Вас и Вашите близки на тържествен концерт на Камерен ансамбъл "Софийски солисти", посветен на 17 септември - Денят на София

Заповядайте на 15 септември от 19 ч. в Концертната зала на Централен военен клуб.

Софийските солисти, под диригентството на проф. Пламен Джуров, ще представят на публиката богата програма с творби от Г. Телеман, Г. Холст, Ал. Райчев, Б. Бритън.

Позволете ни да представим на Вашето внимание думите на Маестро Пламен Джуров, който за последен път ще дирижира ансамбъла:

"Вече над десетилетие „Софийски солисти” изнасят редовни концерти в най-стилната концертна зала на София – тази на Централния военен клуб. Дори и за мен е трудно да си припомня всички програми, произведения, премиери, солисти (млади и стари). Някои концерти програмирам специално и това са тези, посветени на София и нейния празник на 17 септември. За днешния концерт ви предлагаме пиеси, които вероятно сте слушали досега. Но понеже след този концерт аз се разделям със „Софийски солисти”, исках за последен път да се насладя на произведенията и моите колеги. И нека бъдещето на всички нас бъде светло и жизнерадостно".

Нека изпратим с уважение и заслужени аплаузи доайенът на Ансамбъла с 60-годишна история, проф. Пламен Джуров!

Искрено ще се радваме, ако станете част от културния празник, обединяващ юбилея на Софийски солисти, Денят на София и не на последно място бенефис на Mаестро Джуров!

    Вход свободен!
    Заповядайте!


Автор:
Екипът на ОКИ ДК "Красно село"
Публикация:
14.09.2022 г. 17:20
Посетено:
965
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35404-kontsert-na-kameren-ansambal-sofiyski-solisti-pod-dirigentstvoto-na-prof-plamen-dzhurov