Музика

Концерт "Viva la Musica" на Младежка филхармония „София“ към Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в гр. Приморско

13 септември 2022 г., 19.00 ч., Лятна сцена на Детски и младежки център „Хелиос“

Концерт "Viva la Musica" на Младежка филхармония „София“ към Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в гр. Приморско

 

◊ ПОКАНА

"Viva la Musica" - концерт на Младежка филхармония „София“ към Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в гр. Приморско

Младежка филхармония „София“ към Национално музикално училище „Любомир Пипков“ ще изнесе концерт "Viva la Musica" на 13 септември 2022 г. от 19.00 ч. в гр. Приморско, на лятната сцена на Детски и младежки център „Хелиос“.

В програмата са включени известни произведения от българската и световната класическа и филмова музика. Под диригентството на Славил Димитров ще звучат хитове от филмите „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс“, „Джурасик парк“, „Хари Потър“, „Васко да Гама от село Рупча“, „Войната на таралежите“, „С деца на море“ и др. Финалът на концерта е запазен за „Въведение и танци“ от операта "Момчил" на Любомир Пипков. Входът е свободен.

Солист в концерта ще бъде 12-годишната Анастасия Гончарук от гр. Виница, Украйна. Тя свири на пиано от шестгодишна възраст, завършила е с отличие пети клас в „Първо музикално училище“ в родния си град и има множество участия и награди от престижни музикални конкурси в Германия, Гърция, Словакия, Русия, Украйна, Франция и България. 

Концертът е част от Eсенната музикална академия "Viva la Musica", която Националното музикално училище „Любомир Пипков“ организира за първи път с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.

Музикалната академия се провежда между 8 и 14 септември 2022 г. в град Приморско, като целта ѝ е да развие оркестрантските умения на учениците, да създаде нов репертоар за младежкия оркестър и да включи в репетиционния процес млади музикални дарования от Украйна, за да им предостави достъп до култура и възможност за работа в оркестър. Поради отмяната на редовни репетиции заради пандемията от Covid-19 в последните две години, която стопира част от образователните процеси в училището, академията ще бъде особено полезна за учениците за възстановяване на оркестрантски знания, умения и навици. 

Партньори на Eсенната музикална академия "Viva la Musica" на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ са Jazz FM радио и Изпълнителната агенция за българите в чужбина към министъра на външните работи.

 

Facebook page: https://www.facebook.com/NationalSchoolofMusic

Facebook event: https://www.facebook.com/events/795362394996849/

 

Автор:
Ивона Христова
Публикация:
07.09.2022 г. 13:38
Етикети:
Славил ДимитровконцертНационално музикално училище „Любомир Пипков“
гр. Приморско
"Viva la Musica"
Анастасия Гончарук
Младежка филхармония „София“
Посетено:
725
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35338-kontsert-viva-la-musica-na-mladezhka-filharmoniya-sofiya-kam-natsionalno-muzikalno-uchilishte-lyubomir-pipkov-v-gr-primorsko