Музика

Импровизирай безкрай – сцена за млади таланти

11 септември, 19 часа, „Кино Кабана“ - НДК

Импровизирай безкрай – сцена за млади таланти

 

◊ ПОКАНА

На 11.09. от 19 часа на лятната сцена на НДК - „Кино Кабана“, ви очаква  вълнуваща джаз вечер със специалното участие на млади изпълнители, участници в конкурса на Фондация „Джазтет“ – „Импровизирай безкрай – сцена за млади таланти“.

Отличените на конкурса имаха възможността да участват на тридневни работилници по импровизация, а събитието в неделната вечер е техният заключителен концерт.

По време на тридневните работилници всички млади изпълнители са участвали в ателиета по: „ История и техники на импровизацията“, „Вокална техника и сценично присъствие“, „Ритъм лаборатория“, „Скат импровизация“, „Креативна импровизация по китара“, „Импровизационни техники на контрабас в джаз и уърлд контекст“, „Скали, ладове и приложението им в джаз пианото“, „Как да организираме събитие“ и др.

Всеки един от младите участници ще изпълни любима джаз пиеса съвместно с преподавателите в работилниците, доказали се на наши и световни сцени:

Венцислав Благоев – тромпет, Павлета Семова – вокал, Димитър Благоев – китара, Атанас Миладинов – пиано, Михаил Иванов – контрабас и Стефан Горанов – барабани.

 

Вход свободен! Заповядайте!

______________

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Столична община – Столична програма „Култура“ и партньорството на: фондация „Джазтет“, център „Art&Shock”, Джаз ФМ радио, БНР и др.

 

Автор:
Невена Григорова, Фондация "Джазтет"
Публикация:
01.09.2022 г. 15:21
Етикети:
Венцислав Благоевджазмузика
Импровизирай безкрай – сцена за млади таланти
Фондация „Джазтет"
Посетено:
1342
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35309-improviziray-bezkray-stsena-za-mladi-talanti