Музика

Пристанище Бургас - музикалната дестинация за август в България

Очакват ни фестивалът Spice Music и концертите на Arctic Monkeys и Jason Derulo

 

◊ НОВА ДЕСТИНАЦИЯ ЗА КОНЦЕРТИ У НАС

Пристанище Бургас се превръща в едно от най-активните места у нас за концерти и фестивали. През този август месец там ще се състоят два концерта и един фестивал, организирани от Fest Team. Компанията прави фестивали и в Пловдив, София, Велинград, като най-популярните са Hills of Rock и Arte Feastival.

Зоната около Морска гара Бургас се развива ускорено през последните години - там вече има заведения, хотел, конгресен център. Там е разположен и филиалът на Национална художествена академия, както и Научен център ПланетУм.

 

◊ SPICE MUSIC - ФЕСТИВАЛЪТ, КОЙТО ПРЕВЪРНА ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС В ПОПУЛЯРНА МУЗИКАЛНА ДЕСТИНАЦИЯ

Мястото стана популярно преди вече четири години, когато за първи път на пристанището в морския град се състоя фестивалът за музика от 90-те Spice Music. Фестивалът бързо придоби популярност, като беше едно от малкото музикални събития, които все пак се проведоха през пандемичните 2020 и 2021 г. Тази година от 5 до 7 август ще се проведе четвъртото му поредно издание. 

За първи път тази година SPICE Music Festival ще има две сцени – основната сцена и DISCO сцената. В трите фестивални дни у нас ще гостуват Shaggy, Gipsy Kings, Arash, изпълнителите на „Macarena“ - Los del Rio, бившата вокалистка на „M People“ Хедър Смол, Touch & Go, Fab Morvan от MILLI VANILLI, The Weather Girls с вечния им хит „It’s Raining Men“ и др.  Пълната програма на SPICE Music Festival 2022 по часове и ред на изпълненията е вече налична. Еднодневни и тридневни билети за фестивала могат да бъдат закупени от www.ticketstation.bg.

 

◊ ARCTIC MONKEYS С РАЗПРОДАДЕНИ БИЛЕТИ ЗА КОНЦЕРТА СИ В БУРГАС

Arctic Monkeys идват за своя първи концерт в България на 12 август на Пристанище Бургас. Концертът е с лимитиран капацитет и беше разпродаден още в края на миналата година. 

Arctic Monkeys са Alex Turner, Jamie Cook, Nick O’Malley и Matt Helders. Групата се събира в Шефилд през 2002 г. и има шест студийни албума. Те са и единствената група, спечелила три пъти в наградите The Brits както за най-добра британска група, така и за най-добър британски албум на годината. Arctic Monkeys имат седем награди Brit от общо девет номинации.

Британската банда обяви няколко селектирани концерта през лятото на 2022 г. – в Хърватска, Чехия, Турция и този в Бургас е сред избраните дестинации. 

 

◊ JASON DERULO С ПЪРВИ КОНЦЕРТ У НАС

Само два дни след Arctic Monkeys, на Пристанище Бургас на 14 август за своя първи концерт у нас идва Jason Derulo. Концертът на световната звезда от САЩ е част от европейското му турне. 

От старта на кариерата си през 2009 г., Derulo е продал повече от 30 милиона сингъла, 11 от тях, сред които и абсолютните хитове в България „Wiggle“, „Talk Dirty“, „In My Head” и „Whatcha Say“, му печелят статус на платинен артист.

Певецът работи в стиловете поп, R'n'B, фънк, хип хоп и соул музика, пял е със Stevie Wonder и Keith Urban, така и в дуети със съвременни поп звезди като Demi Lovato, Tesher, Adam Levine и Nicki Minaj.

Билетите за концерта на Jason Derulo в Бургас се продават в www.ticketstation.bg и са на цени от 110 и 200 лв.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
31.07.2022 г. 13:04
Посетено:
3321
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35170-pristanishte-burgas-muzikalnata-destinatsiya-za-avgust-v-balgariya