Музика

Камерен концерт "Енигма в часа на залеза"

29 юли 2022 г., 19.30 часа, Средновековен град Червен

 

◊ ПОКАНА

Обвита в мистериозност и понесла древните тайни на отминали величествени времена за България, и това лято, за трета поредна година, Крепостта Червен ще приюти едно различно културно  събитие от афиша на Русенската опера!

"Енигма в часа на залеза"!

29.07.2022 г., петък, 19.30 часа, Средновековен град Червен!

Малко преди края на горещия юли русенци и гостите на града ще имат възможност заедно да разрешат красивата загадка на магията от класическата музика, пулсираща в хармония с природата!

Събитието се реализира в сътрудничество с INNER WHEEL club Русе, и е първото за новата 2022/2023 година на Дистрикт 248 България, както и с неизменната подкрепа на Регионален Исторически музей - Русе.

Необикновения концерт ще се състои по необичайно време – в часа на слънчевия залез, на необичайно място – в Болярския замък на владетеля на средновековния град Червен, който ще се превърне в открита сцена на Русенската опера. Внушителната  крепост, заспала в дълбините на миналото ще оживее със звуците на музиката, която съпътства нашето съвремие. Концертът ще даде възможност на зрителите да изпитат трепета от онова пътуване в миналото, което се извършва благодарение на операта. Но тук, инструменталистите-солисти от Ансамбъл “Енигма” от Оркестъра на Русенската опера ще покажат на публиката красотата на оперната музика без присъствието на нейния най-важен елемент – певческия клас. Този необичаен поглед през призмата на инструменталните аранжименти на известни и обичани оперни фрагменти ще докаже силата на внушенията и непреходността на красотата, които носи операта дори тогава, когато са замълчали гласовете на певците.

*

Билети можете да си купите от каса Опера, на www.ruseopera.com и на място, преди концерта!

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
27.07.2022 г. 13:44
Етикети:
Ансамбъл “Енигма”Русенска операкамерен концерт
Средновековен град Червен
"Енигма в часа на залеза"
Посетено:
668
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35144-kameren-kontsert-enigma-v-chasa-na-zaleza