Музика

Носителят на две награди "Грами" Shaggy - част от фестивала Spice Music в Бургас

Тази година фестивалът ще има две сцени

Носителят на две награди "Грами" Shaggy - част от фестивала Spice Music в Бургас

 

◊ ЗВЕЗДАТА ОТ 90-ТЕ SHAGGY В БУРГАС

Носителят на две награди "Грами" Shaggy ще бъде сред изпълнителите в четвъртото издание на фестивала за музика от 90-те Spice Music в Бургас. Изпълнителят ще пее във втория фестивален ден - 6 август. Шаги ще изнесе 90-минутно шоу заедно със своята група. 

Сред хитовете на Шаги са “Oh Carolina”, “Boombastic” и “It wasn`t me”. Роденият в Ямайка изпълнител успя не само да внедри комбинацията между денсхол и реге на челните места в класациите, но и да проправи пътя на изпълнители като Дрейк, Риана и Мейджър Лейзър.

Shaggy получава седем номинации за наградите "Грами" и се преборва за две от тях – за „Най-добър албум“ през 1996 г. и „Най-добър албум“ през 2019 г. за албума "44/876", в който си партнира със Стинг. Шаги издава ощо 15 албума, от които продава над 30 милиона копия; има сертифициран диамантен албум - "Hotshot" (2000 г.); шестнадесет сингъла в Топ 40 - девет от които достигат до Топ 10 и четири, които се класират до № 1. 

 

◊ КАКВО ОЩЕ НИ ОЧАКВА НА SPICE MUSIC

За първи път SPICE Music Festival ще има две сцени. Ще видим Gipsy Kings, шведския изпълнител с персийски корени Arash, който също е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл за феновете си в България, изпълнителите на „Macarena“ - Los del Rio, както и авторите на другите вечни футболни хитове: „Samba de Janeiro“ – Bellini и „Carnaval de Paris“ - Dario G.       

За първи път в Бургас ще пристигнат и италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група Liberty X и нидерландската певица и танцьорка Loona.

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група Loft,  евроденс проекта „Magic Affair“, DJ SASH с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години -  „Ecuador“ и испанският изпълнител Chimo Bayo.

На диско сцената ще видим изпълнителката на "Ламбада" Kaoma, The Weather Girls с It’s Raining Men“, Ottawan с „Hands Up“, „D.I.S.C.O.” и Boney M.Xperience. В програмата на SPICE Music Festival ще се включи и на един от емблематичните гласове на 90-те – бившата вокалистка на „M People“  Хедър Смол.

 

◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Четвъртото издание на фестивала SPICE Music ще се проведе на 5, 6 и 7 август 2022 г. на Пристанище Бургас. Билети се продават в сайта на ticketstation.bg. Организаторите предлагам и билети с отстъпки - комбиниран тридневен билет за четири души на обща цена от 500 лв., както и тридневен билет с 25% отстъпка за членове на Fest Club.

 

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
18.07.2022 г. 17:07
Посетено:
727
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35095-nositelyat-na-dve-nagradi-grami-shaggy-chast-ot-festivala-spice-music-v-burgas