Музика

"Лятно кино" - концерт с филмова музика

Част от Фестивала "Сцена под звездите" - Русе, 2022

 

◊ КОНЦЕРТ "ЛЯТНО КИНО"

Всички копнеят животът им да е като на кино. Оказва се, че това съвсем не е далечна и непостижима мечта... Поне за една вълнуваща лятна вечер в Русе!

Музика от любимите вечни филми ще звучи на площада пред Русенската опера на 19 юли, вторник, от 20.30 часа в концерта “Лятно кино"!

Да отидеш на кино в меката лятна дунавска нощ и да усетиш как се завихря дунавският вятър в онзи вълшебен миг на вечерта, когато звездите блестят най-ярко – това е незабравимо преживяване!

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще допълнят усещанията и ще изострят сетивата на публиката като нежно провокират всеки един от нас с музиката от любимите вечни филми. 

Ще прозвучат дуетът на Графиня Розина и на Сузана от операта на Моцарт от филма „Изкуплението Шоушенк“, главозамайно ще се завърти валсът на Шостакович от „Анна Каренина“, музиката на Нино Рота от „Кръстника“ и „8 и ½“ ще ни пренесе в Италия при незабравимия Енио Мориконе, а тангото на Гардел ще припомни „Усещане за жена“ под сянката на „Шербургските чадъри“. Музиката ще ни помогне да поплаваме на „Титаник“, да потанцуваме в „Мулен Руж“, а след това ще си отдъхнем в „Шатовалон“. И за пореден път ясно ще осъзнаем, че силата на въздействието от киноизкуството не би била толкова голяма и завладяваща, ако във филмите не беше инкрустирана музиката.

Диригент:
Владимир Бошнаков

Участват:
Андреана Николова, Владислава Гарвалова, Даниела Караиванова, Александър Баранов

Оркестър на Държавна опера - Русе

Билети за събитието  - на каса Опера и на www.ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
16.07.2022 г. 16:39
Посетено:
1210
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35084-lyatno-kino-kontsert-s-filmova-muzika