Музика

Концерт на Русенска филхармония с младия диригент Укки Сачедина

6 юли, 19 часа, Зала Филхармония - Русе

 

Маестро Максим Ешкенази за пореден път ще гостува в Русе, този път като педагог, заедно със своя ученик – младия диригент Укки Сачедина!

На 6 юли, сряда, от 19 часа в зала Филхармония оркестърът на Държавна опера - Русе, воден от талантливия американец Укки Сачедина ще изпълни две от подчертано докосващите творби на едни от най-ярките  представители от епохата на Романтизма - Йоханес  Брамс - Симфония №3 и Пьотр Илич Чайковски - Симфония №4.

Държавна опера Русе се гордее със своето предимство да поддържа изпълнителското качество на своя оркестър на тази висота, която позволява в програмата на оперния театър редовно да присъстват сериозни концертни програми с класически, романтични и модерни симфонични произведения. Тогава оркестърът излиза на концертния подиум като Русенска филхармония – знаков символ на приемствеността в музикалната история на Русе. Тези забележителни изяви правят силно впечатление не само на публиката, но и на световноизвестни и утвърдени имена в света на класическата музика. В полезрението на диригента и педагога Максим Ешкенази отдавна присъства Оркестърът на Русенската опера. Именно поради това той предпочете с концертната програма, съчетала в себе си Трета симфония на Брамс и Четвърта симфония на Чайковски, да открие безкрайните хоризонти на диригентското майсторство пред своя ученик – младия диригент Укки Сачедина, заедно с майсторите-инструменталисти от русенския симфоничен оркестър.

Роденият през 2005 година Укки Сачедина от Лос Анджелис в настоящия момент продължава обучението си по оркестрово дирижиране в Colburn School в класа на Маестро Максим Ешкенази и успоредно с това – в Panula Academy при световно известния диригент Йорма Панула. От 2021  е асистент-диригент на Младежкия и Камерния оркестри на Колбърн.

 

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Автор:
Диана Димитрова
Публикация:
03.07.2022 г. 18:36
Посетено:
892
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/35015-kontsert-na-rusenska-filharmoniya-s-mladiya-dirigent-ukki-sachedina